Joshua pidi algselt kohtuma Dillian Whyte`iga, kuid kuna nädalavahetusel selgus, et Whyte andis positiivse dopinguproovi, vajas inglane kiiresti uut vastast. Nii avaneski soomlase jaoks suurepärane võimalus.

Eilsel pressikonverentsil avaldas Helenius, kui pikalt ta oma mänedžeri pakkumist kaalus.

Möödunud laupäeval nokauteeris Helenius Savonlinnas Mika Mieloneni. „Võib-olla viis minutit pärast minu matši tuli mänedžer ja ütles: „Tule siia, ma pean sinuga rääkima.“ Ma ütlesin, et las olla, lähen puhkusele. Siis ta ütles, et täpselt nädala pärast pakutakse mulle Londonis matši Anthony Joshua vastu. Ma mõtlesin sellele võib-olla viis minutit. Siis otsustasin: teeme nii!“ rääkis Helenius.

Soomlane lisas, et see oli pakkumine, millest ei saanud keelduda.

„Olen MM-tiitlit jahtinud võib-olla 15 aastat. Kui saate nii suure võimaluse, ei saa te seda kasutamata jätta. Teen kõik endast oleneva, et see matš võita,“ kinnitas Helenius.

Soomlase viimane suur matš oli mullu oktoobris, kui ta kaotas juba esimese raundi nokaudiga Deontay Wilderile. Helenius ise peab seda õnnetuseks.

„See, mis Wilderiga juhtus, oli õnnetus,“ teatas Helenius. Soomlane rääkis, et treenis Wilderiga palju ning ameeriklane ei astunud treeningul sammugi tagasi. Kohtumises tegi Wilder aga just vastupidi.

„Pärast pooltteist minutit esimest raundi mõtlesin, et siin on midagi valesti. See on liiga lihtne,“ meenutas Helenius. Vahetult pärast seda lõi Wilder soomlase nokauti.

„See oli laastav löök mu psüühikale. Aga trennis olen käinud kaua, poksiga tegelenud 26 aastat. Mõnikord juhtub nii,“ lisas ta.

Heleniuse sõnul oli ta veel 4-5 kuud pärast Wilderi matši arvamusel, et ei taha enam kunagi poksida.

„Lõppkokkuvõttes olen ma siiski viiking. Me võitleme. Seda me teeme, sellepärast ma siin olengi,“ naeris Helenius.

Joshua kohta jagas soomlane kiidusõnu: „Ta on uue treeneriga oma tehnikat muutnud. Ta liigub paremini ja jälgib vastast rohkem ega ole enam nii agressiivne kui karjääri algusaegadel.“

Helenius on profipoksis saanud 32 võitu (sh 21 nokaudiga) ja neli kaotust. Joshua, kes on endine WBA, IBF-i ja WBO maailmameister, on võitnud 25 (sh 22 nokaudiga) ja kaotanud kolm matši.