UFC-d süüdistatakse ebaseaduslikus äritegevuses. Näitena tuuakse välja sportlaste ärakasutamise ebamõistlike lepingutega.

Vabatahtlike koostatud ühishagi astus oma esimesed sammud juba 2014. aastal, kuid alles eelmisel kolmapäeval kiideti see USA föderaalkohtus arutamiseks heaks. ESPN-i teatel kavatseb UFC otsuse edasi kaevata.

Advokaat Erik Magrakenin rääkis Soome meediale, et UFC vastu on registreerunud umbes 1200 egiidi all võidelnud sportlast.

Väidetavalt kuritarvitati võitlejaid, makstes neile liiga väikest tasu ja hoides neid organisatsiooniga seotud. Samuti ei lubatud neil pidada läbirääkimisi teiste liigadega. Endised võitlejad Cung Le ja Jon Fitch on muu hulgas ESPN-ile öelnud, et UFC on loonud endale monopoli ja selle tõttu võitlejate palkasid aastate jooksul langetanud.

Samas on võitlejate sõlmitud lepingud UFC-ga muutnud läbirääkimised teiste võistlusorganisatsioonidega peaaegu võimatuks. Väidetavalt ostis UFC turult välja teisi konkurente.

Viimase kolme aastakümne jooksul on Dana White’i juhitud UFC välja ostnud järgmised konkureerivad organisatsioonid: World Fighting Alliance, World Extreme Cagefighting, Pride Fighting Championship ja Strikeforce.