Kohtumise avapoolaeg lõppes viigiliselt ning ülemäära teravaid olukordi kummalgi meeskonnal esimese 45 minuti jooksul ei olnud. Farul tuli teisele poolajale tunduvalt aktiivsemalt ning juba 48. minutil asuti ka juhtima.

Faruli mängumees Denis Alibec purjetas 48. minutil vasakust äärest värava suunas. Keskele murdmise järel sai ta paremaga löögile ning saatis mänguvahendi tagumisse nurka. Samal ajal positsioone vahetanud Märten Kuusk ja Kristo Hussar jätsid vastasele lihtsalt liiga palju ruumi.

80. minutil andis Flora äärekaitsja Michael Lilander äärelt söödu keskele, kuid florakate õnnetuseks andis ta valesöödu. Alibec põrutas kohe peale, pall lendas posti ja esimesena oli jaol Constantin Budescu. 2:0 oli tõsiasi.

Normaalaja lõpus suutis Flora tekitada järjest kaks ohtlikku olukorda. Mõlemal korral oli aktsioonis Sergei Zenjov, kuid vastaste väravale siiski ohtlikuks ei saadud.

Nagu jalgpallitõde ütleb, et kui ise ei löö, siis lüüakse sulle ning nii läks ka sel korral. Viiendal üleminutil andis Alibec nurgalöögi värava eest läbi. Terava nurga alt sai seejärel löögile Diogo Queiros. Tulemusega 3:0 mäng ka lõppes.

Seeria korduskohtumine peetakse 16. augustil Tallinnas Lilleküla staadionil.

Enne mängu:

Flora alustas tänavust eurohooaega Meistrite liiga esimesest eelringist, kus kohtuti Poola meistri Czestochowa Rakowiga. Rakow võitis avamängu koduväljakul 1:0 ja korduskohtumise Tallinnas 3:0.

Flora langes seejärel Konverentsiliigasse. Tänu loosile ei pidanud eestlased teises eelringis mängima ning pääsesid otse kolmandasse eelringi.

Farul alustas eurohooaega samuti Meistrite liiga avaringist. Seal kaotati kahe mängu kokkuvõttes Moldova meistrile Tiraspoli Sheriffile 1:3. Farul võitis kodus avamängu 1:0. Võõrsil juhtis Sheriff normaalaja järel 1:0 ning seega läks vaja lisaaega. Seal lõi Sheriff veel kaks väravat ning liikus edasi järgmisesse ringi.

Farul langes seejärel Konverentsiliiga teise eelringi, kus vastaseks saadi Armeenia meister Urartu. Farul võitis nii kodus kui ka võõrsil 3:2 ehk kahe mängu kokkuvõttes olid rumeenlased paremad 6:4.

Faruli ja Flora duelli võitja pääseb Konverentsiliigas play-off’i. Seal ootab ees Qarabagi (Aserbaidžaan) ja HJK (Soome) vastasseisu kaotaja. Nimetatud seeria leiab aset Euroopa liiga kolmandas eelringis. Qarabagi vs HJK duelli võitja pääseb omakorda Euroopa liiga play-off’i. Konverentsiliiga play-off’i kohtumised peetakse 24. ja 31. augustil.

Mis klubi on Farul?

Constanta Farul on pika ajalooga klubi, mis on loodud juba 1920. aastal. Klubi suuromanikuks (89,9 %) on Rumeenia jalgpallilegend Gheorghe Hagi. Nüüdseks 58-aastane Hagi oli 1990-ndatel tõeline superstaar. Poolkaitsja mängis oma tippaegadel nii Madridi Reali kui ka FC Barcelona ridades. Lisaks pallis ta Türgi tipptiimis Istanbuli Galatasaray’s ning itaalaste Brescias. Rumeenia koondises pidas ta 124 mängu ja lõi 35 väravat. 1994. aasta MM-il vedas ta koondise veerandfinaali.

Klubi omanikuna on Hagi praegu ka Faruli peatreeneriks. Seda ametit on ta pidanud alates 2021. aastast. Klubi presidendiks on Rumeenia teine vutilegend Gheorghe Popescu. Popescu mängis tippaastatel samuti FC Barcelonas ja Galatasarays. Lisaks esindas ta ka Tottenhami.

Farul mängis Rumeenias aastaid madalamatel liigatasemetel. Kõrgliigasse kerkis ta taas 2021/22 hooajaks. Kohe saavutati viies koht. 2022/23 hooaeg tõi klubile juba nende ajaloo esimese meistritiitli.

Eurosarjas mängib Farul alles kolmandat korda. Lisaks tänavusele hooajale palliti 1995. ja 2006. aastal Intertoto sarjas. Esimesel juhul jõuti 32 ja teisel 16 parema sekka.

Farul toetub üsna palju kohalikele mängijatele, kuid kandvas rollis on ka mõned leegionärid. Üheks huvitavamaks meheks on 28-aastane ründaja Rivaldinho. Tegemist on Brasiilia jalgpallilegendi Rivaldo pojaga.