„Teatame sügava kurbusega, et meie seast on lahkunud pühapäevasel IRONMAN 70.3 Euroopa meistrivõistlustel Tallinnas osalenud võistleja,“ teatasid Ironman Tallinna korraldajad sotsiaalmeedias.

Sportlane oli haiglasse sattunud poolpika triatloni esimese ala ehk 1,9 km pikkuse ujumisdistantsi ajal.

„Ujumisetapi ajal märkasid ujumisraja turvajad, et üks sportlane vajab abi ning osutasid talle viivitamatult meditsiinilist abi. Sportlane transporditi lähedalasuvasse haiglasse. Tema seisund halvenes viimastel päevadel hoolimata arstide ja meditsiinipersonali pingutustest ning ta lahkus meie seast,“ seisab Ironman Tallinna pressiteates.

„Avaldame sügavat kaastunnet hukkunu perekonnale ja sõpradele ning pakume neile igakülgset tuge sellel raskel ajal. Täname meditsiinimeeskonda, rajaturvajaid ning esmaseid reageerijaid, kes töötasid kiiresti ning professionaalselt, et pakkuda võistlejale meditsiinilist abi,“ lisasid korraldajad.

Ironmani peakorraldaja Ain-Alar Juhanson ütles Delfile, et rohkem nad juhtunut kommenteerida ei saa.

„Me oleme hukkunu lähedastega väga tihedas suhtluses olnud ja me ei saa nende palvel rohkem kommentaare anda,“ sõnas Juhanson.

Pühapäeval peetud Ironman 70.3 Euroopa meistrivõistlused võitis belglane Pieter Heemeryck ajaga 3:36.56. Talle järgnesid Uus-Meremaa triatleet Mike Phillips (+2.00) ja Soome esindaja Henrik Goesch (+2.31). Meie profitriatleetidest oli meestest parim Henry Räppo ajaga 3:53.23, kes pälvis 24. koha, tema järel lõpetas kohe Kevin Vabaorg ajaga 3:57.33.

Naistest oli kiireim sakslanna Laura Philipp ajaga 3:59.24. Kaidi Kivioja lõpetas 14. kohal ajaga 4:17.00.

Ironman 70.3 Euroopa meistrivõistlustel läbisid osalejad Harku järves 1,9-kilomeetrise ujumisdistantsi, sõitsid seejärel jalgrattal 90,1 kilomeetrit ja jooksid lõpuks 21,1 kilomeetrit. Stardis oli kokku ligi 1600 võistlejat enam kui 30-st riigist.

Jaga
Kommentaarid