Sport televisioonis on killustunud eri telekanalite ja voogedastusplatvormide vahel. Vaid mõned üksikud alad nagu Eesti jalgpall, koondise võrkpall või käsipall on veel ERR-i vahendusel tasuta jälgitavad, kuid rahvusvahelist sporti enam naljalt ühe pulti klõpsides telekast ei leia. Nutitelekate omanikud peavad endale alla laadima erinevaid äppe, vanema tehnoloogia austajad mässama HDMI-juhtmetega.

Suurem peavalu selles vallas ootab spordisõpru ees just sügise hakul, mil stardivad Euroopa jalgpalliliigad, ookeanitagune NBA ning suvepuhkuselt naasevad ka suuremad mootorispordisarjad.

Kiire arvutus näitab, et kui tahta osa saada kogu live-spordist, mis Eesti pinnal on võimalik ilma VPN-ita ja piraatmeetodeid kasutamata kätte saada, tuleb ühes kuus arvestada ligi 50-eurose väljaminekuga, aasta peale teevad kõik allpool loetletud paketid kokku juba ligi 600 eurot.

Üle lahe põhjanaabrite poole vaadates on meie spordisõprade kulutused veel enam-vähem viisakad. Helsingin Sanomates ilmunud ülevaate järgi peaks Soome tugitoolisportlane kõikide seal tegutsevate spordikanalite ja voogedastusprogrammide tellimiseks kergitama kukrut kuus lausa 150 euro võrra.

Eestis võib lähikuudel spordiülekannete maastikul vett sogasemaks teha Viaplay lahkumine Baltikumi turult kõigest kaks ja pool aastat pärast siia jõuliselt sisenemist. Millal see täpselt juhtub, pole teada, kuid Viaplay esindajate sõnul „nii kiiresti kui võimalik“. Võib arvata, et jaht populaarsemate spordiülekannete õiguste (kindlasti vormel 1 ja Premier League) juba käib.

ERR on teatanud, et püüab tagasi saada Eesti jalgpallikoondise mängude ja hiljuti Viaplay kätte läinud jalgpalli suurturniiride õigusi, TV3 grupp sihib aga jalgpalli Meistrite liigat, Premier League'i ja kuninglikku vormelisarja.

Eestis tegutsevad voogedastusplatvormid, spordikanalid ja nende hinnad

Viaplay - 12,99 eurot/kuu

Vormel 1, Premier League, Inglise jalgpalli karikavõistlused, Bundesliga, PDC nooleviskeliiga, MLB pesapalliliiga, LGPA naiste golfiliiga, käsipalli tiitlivõistlused spordisaated ja -dokumentaalid.

Eurosport - 4,99 eurot/kuu

Tennise suure slämmi turniirid Australian Open, French Open, US Open, suured jalgratta velotuurid, motokross, snuuker, talialad, ragbi, vormel E jne.

Go3 spordipakett - 8,99 eurot/kuu

Korvpall (NBA, FIBA), jalgpall (La Liga, Serie A), tennis (ATP turniirid, Wimbledon), MotoGP, võitlussport (UFC, poks), kergejõustik (Teemantliiga)

WRC+/RallyTV - 10,99 eurot/kuu või 99,99 eurot/aasta

Autoralli maailmameistrivõistlused ja rallikrossi MM-sari.

Delfi Kogupakett - esimene kuu 1 eurot, järgnevad kolm kuud 5 eurot, täishind 10,99 eurot/kuu või 131,88 eurot/aasta

Eesti korvpalli meistriliiga, Eesti autoralli ja rallikrossi meistrivõistlused jpm (nt kergejõustik, discgolf).

Lisada võiks veel lõputult üksikute spordialade oma eksklusiivkanaleid nagu WTA TV, NBA TV jne. Oma voogedastusplatvormid on veel USA spordiliigadel (nt NFL), rahvusvahelisel võrkpallil (Volleyball TV), discgolfi profiliigal (Disc Golf Network) ja paljudel teistel. Hea tahtmise korral on võimalik ka kogu oma kuupalk (Eesti keskmine 1800.-) spordiülekannete vaatamisele kulutada.