Endine tippmängija Tursunov on alates 2017. aastast juhendanud mitmeid tuntud naistennisiste. Näiteks treenis ta maailma teist reketit, valgevenelannat Arina Sabalenkat, kuid 2019. aastal läksid nende teed lahku.

Kontaveiti juhendas venelane 2021. aasta augustist kuni 2022. aasta juunini, aidates eestlannal tõusta maailma edetabelis teisele kohale. Ühtekokku võitis Kontaveit Tursunovi käe all viis turniiri ja jõudis veel kahel finaali.

Dmitri Tursunov ja Anett Kontaveit 2021. aasta sügisel

27-aastase Kontaveiti ilus sportlaskarjäär sai seljavigastuse tõttu lõpu sel suvel ning iluuisutaja Zabijako arvates on eestlanna raskes seljatraumas süüdi just Tursunovi treeneringmeetodid.

„Ta on nii efektiivne, et pärast mitut kuud temaga töötamist saavad kõik vigastada või lõpetavad [vigastena],“ kritiseeris Natalja Zabijako Tursunovit.

Tallinnas sündinud Zabijako andis Venemaa tennisetreeneri kohta sapise kommentaari mõni päev tagasi, kui temalt sotsiaalmeedias uuriti, miks ta ei palka Tursunovit, kes tundub olema „väga efektiivne“.

„Ta on nii efektiivne, et pärast mitut kuud temaga töötamist saavad kõik vigastada või lõpetavad [vigastena]. Ja üle aasta ei tööta ta kellegagi koos. Ma arvan, et Anett on talle ülimalt „tänulik“. Ta on s*** mees,“ põrutas Zabijako, vahendab Tennisuptodate.

Tursunov treenis kuni tänavuse kevadeni pool aastat Belinda Bencicit, kuid šveitslanna pidi siis puusavigastuse tõttu kaks kuud vahele jätma. Paljud seostavad ka Bencici vigastust otseselt Tursunovi tööga.

Delfi on kommentaari saamiseks pöördunud ka Tursunovi enda poole.