Reedesel võistluspäeval katkestasid nii Ott Tänak kui ka Pierre-Louis Loubet. Reedesel kolmandal kiiruskatsel lõi teel olnud maakivi nii kõvasti vastu Ford Puma ralliauto põhja, et purustas õlipumba ja tegi mootorile liiga. Sellega lõppes Tänaku ja Martin Järveoja võistlus.

Tiimikaaslane Pierre-Louis Loubet sõitis samal katsel autoga teelt välja. Prantslane sai küll superrally süsteemis nädalavahetusel jätkata, aga kirja läks üldarvestuse 45. koht.

„See oli päris keeruline nädalavahetus kogu tiimile. Tänan kõiki, kes pingutasid kõvasti, et siia starti jõuaksime,“ võttis Millener meeskonna pressiteenistuse vahendusel nädala kokku. „Paljud olid Rally Estoniast saadik kodust eemal. Sellise tulemusega lõpetamise järel on mul inimestest väga kahju, pärast kõike seda rasket tööd.“

„Teame, milleks oleme võimelised, ja nägime sähvatusi kiirusest testikatsel ning esimesel kiiruskatsel. Pierre sõitis pärast keerulist algust ralli lõpuni, mida oli tore näha,“ lisas britt.

M-Spordile pakkus lohutust Adrien Fourmaux, kes sai WRC2-s hooaja kõrgeima, teise koha. Lisaks sai Luksemburgi sõitja Gregoire Munster samas klassis üheksanda koha.

„Fantastiline tulemus Adrienilt, jällegi suur tänu inimestele, kes tegid auto Soome teedel selliseks, et võtta tugev tulemus,“ jätkas Millener. „Hea oli näha ka Gregoire Munsterit jõudmas taas autoga finišisse ilma probleemideta. Ta sai kogemusi juurde. Nüüd on meil kolm-neli nädalat vaba, kõik saavad minna koju pere juurde aega veetma. Teeme restardi ja tuleme viimaseks neljaks etapiks tugevamana tagasi.“

MM-sarja üldarvestuses jätkab liidrina Kalle Rovanperä (Toyota), kel koos 170 punkti. Talle järgnevad tiimikaaslane Elfyn Evans (145 p), Hyundai sõitja Thierry Neuville (134 p) ja Tänak (104 p).

Autoralli MM-sarja hooaeg jätkub 7.-10. septembrini toimuva Kreeka ralliga.