29-aastane kreeklasest AEK poolehoidja Michalis sai pussitamise järel surma esmaspäeva õhtul Ateenas Agia Sophia staadioni lähistel, kus toimus kahe klubi fännide vaheline massikaklus.

Politsei teatel said kakluses kaheksa inimest vigastada ning arreteeriti 98 inimest.

Ametivõimude teatel puhkes kaklus umbes 90 minutit pärast Dinamo meeskonna mängueelset treeningut. Siis ilmus saadioni juurde 100-120 Horvaatia klubi ultrafänni ning mõlema meeskonna poolehoidjad lasid üksteise suunas signaalrakette ja pildusid kivisid.

Lisaks olid Zagrebi klubi huligaanid peksnud Ateenas puruks prügikaste, lõhkunud autosid ja vaateaknaid.

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) oli turvakaalutlustel keelanud selle paari matšide ajal välismeeskonna fännide lubamise võõrsilmängudele, kuid vaatamata sellele reisis Ateenasse ligi 200 Dinamo jalgpallihuligaani.

Teisipäeva pärastlõunal andis UEFA teada, et AEK ja Dinamo avakohtumine toimub 15. augustil ning korduskohtumine on kavas 19. augustil.

„UEFA mõistab kõige karmimalt hukka eile õhtul Ateenas aset leidnud kohutavad intsidendid, mis nõudsid inimelu,“ seisab UEFA pressiteates. „Soovime rõhutada, et vägivallal pole meie spordis kohta ning eeldame, et selle kohutava teo eest vastutavad isikud vahistatakse ja viiakse esimesel võimalusel kohtu ette.“