1. veerandaeg: Eesti alustas koosseisus Kristian Kullamäe, Mikk Jurkatamm, Henri Drell, Artur Konontšuk ja Mihkel Kirves. Mõlemad võistkonnad alustasid 5945 pealtvaataja ees väga resultatiivselt. Eesti teenis punkte koguni kaheksalt esimeselt rünnakult, aga viie minuti järel oli edu vaid 16:15. Seejärel sai Eesti kaitse paremini pidama, kusjuures rünnakul järgi ei antud. 10 minuti järel juhtis Eesti 29:21, väljakult tabas Eesti viskeid 17-st 11. Silmapaistvaim mängija oli Henri Drell, kes tegi hästi teravust, viskas kaheksa punkti ja tegi kaitses Lauri Markkaneni elu raskeks. Mitte, et see NBA tähte väga seganuks, tema arvel oli üheksa punkti.

2. veerandaeg: Soome tegi kaotusseisu mõne minutiga tasa (34:34). Eesti jäi hätta kaitselauas ja sarnaselt esimese veerandiga magati aeg-ajalt maha Soome parim viskaja Sasu Salin. Rünnakul jätkas aga enesekindlat tegutsemist Drell ja suve esimesesed punktid sai kirja ka seljaoperatsioonist taastuv Matthias Tass. Neli minutit enne esimese poolaja lõppu oli Eesti ees 45:37. Teise veerandi lõpuks tuli Soome siiski lähemale, pikemale pausile mindi Eesti juhtimisel 50:46. Drelli arvel oli 13 punkti, Sander Raieste oli toonud kaheksa punkti. Üleplatsimees oli 15 punkti ja 6 lauapalliga Markkanen.

3. veerandaeg: Eesti hoidis kolmanda veerandi alguses kerget edu, aga Tallinna turniirile ette vaadates on ohumärk, et Drell küsis kolme minuti järel vahetust ja läks riietusruumi. Kuigi sammus longet näha polnud, tundub, et teda segas mingi jalaprobleem. Nii Eesti kui ka Soome mäng muutus kolmandal veerandil kaootilisemaks, rohkem oli hädas Eesti. Kaks minutit ette perioodi lõppu läks Soome esimest korda juhtima (60:58). Pärast peatreener Jukka Toijala time-outi naases Drell mängu, seegi hea. Neljandale veerandile mindi vastu Soome 62:61 eduseisus. Eesti resultatiivsem oli endiselt 15 punktiga Drell, Raiestel oli koos 10 punkti. Markkanen jõudis kolme veerandiga 20 punkti ja 8 lauapallini.

4. veerandaeg: Soome kasvatas pärast Salini kolmest edu 67:61 peale. Eesti jõudis tänu Artur Konontšuki ja Kullamäe korvidele kiiresti viigini. Soome läks uuesti kuue punktiga ette (78:72), aga Eesti jõudis tänu Drelli korvidele viimase minuti eel taas haardeulatusse, Soome edu oli 82:80. Markkaneni pealtpanekule Eesti aga enam vastust ei leidnud ja nii võitis Soome 86:80.

Eesti kasuks viskas Drell 21 punkti (kahesed 5/5, kolmesed 6/2, vabavisked 6/5). Joonas Riismaa arvele jäi 11 punkti, Raieste tõi 10 punkti ning Kullamäe 9 punkti, 6 söötu, aga ka 7 pallikaotust. Soomele tõi Markkanen 29 punkti ja 13 lauapalli (visked väljakult 14/10). Neli kolmest tabanud Salin viskas 12 punkti. Soome võttis 14 ründelauda Eesti 9 vastu, kolmeseid tabati sarnaselt (Eesti 27/9, Soome 24/9).

Fotod Soome - Eesti mängust:

Enne mängu:

Koondisega kaasa ei sõitnud Soome Kaspar Treier, kes taastub samast külmetushaigusest, mis segas teda ka eelmisel nädalal Ungaris ning Gregor Kuuba. Esimest korda peaksid sel suvel koondise eest mängima Henri Drell ja Matthias Tass.

Soome koondis osaleb alates augusti lõpust MM-finaalturniiril ja kokku on saadud kõik parimad mängijad. Liidriks on taas Lauri Markkanen (Utah Jazz), kel jäi NBA-s selja taha karjääri edukaim hooaeg. Lisaks kuuluvad põhitegijate hulka näiteks Sasu Salin, Edon Maxhuni, Mikael Jantunen, Elias Valtonen ja Alexander Madsen.

Soome peab MM-il avamängu 25. augustil Austraalia vastu. E-alagruppi kuuluvad veel ka Saksamaa ja Jaapan. Edasi kaheksandikfinaali pääsevad alagrupi kaks paremat. Soome alustas kontrollmänge reedel Tamperes saadud 81:79 võiduga Leedu üle. Eesti alistas neljapäeval-reedel Ungari 90:73 ja 85:71.

Eesti valmistub 12.-15. augustini Tallinnas Tondiraba jäähallis peetavateks Pariisi olümpiamängude eelkvalifikatsiooniturniiri alagrupimängudeks. Eesti vastasteks on Tšehhi, Iisrael ja Põhja-Makedoonia. Edasipääsuks tuleb Eestil alagrupis jõuda kahe parema sekka. Kui see õnnestub, sõidetakse Poola, kus mängitakse välja järgmisel suvel peetava suure kvalifikatsiooniturniiri pilet. Poolas tuleb selleks võita nii poolfinaal (18. august) kui ka finaal (20. august). Poolfinaalis (ja edu korral finaalis) on Eesti võimalikud vastased Poola, Ungari, Bosnia ja Hertsegoviina ning Portugal.

Tallinnas peetavate alagrupimängude pääsmeid saab osta Piletitaskust.