Esmalt minnakse samuti EMiks valmistuva Bosnia ja Hertsegoviinaga vastamisi 11. augustil kell 20.00 ja seejärel ka 12. augustil kell 18.00.

Kuna Unibet Arenal käivad samal ajal ettevalmistused, siis ei ole võimalik pealtvaatajaid mängudele lubada. Peatreeneri soovil ei toodeta kohtumistest ka otsepilti. Seega tuleb fännidel oodata 16. augustini, mil Eesti koondis peab oma esimese alagrupimängu Prantsusmaaga.

Eesti kuulub kodusel EMil D-alagruppi koos Prantsusmaa, Soome, Hollandi, Slovakkia ja Hispaaniaga. Bosnia ja Hertsegoviina mängib samuti EM-finaalturniiril, kuuludes B-alagruppi koos Rumeenia, Bulgaaria, Horvaatia, Itaalia ja Šveitsiga.

Tallinna EM-finaalturniiri pileteid saab osta Piletitaskust.

Naiskonna peatreener Alessandro Orefice sõnas enne viimaseid mänge, et eesmärk on katsetada kindlaid taktikalisi nüansse ja saada hea saalitunnetus. „Bosnia ja Hertsegoviina on kõva vastane, nad võitsid eelmisel suvel Hõbeliiga ja neil on suurepäraseid mängijaid ning see on meile heaks viimaseks testiks enne EMi. Saame esimest korda mängida Unibet Arenal ja proovime ka koduväljakutunnet saavutada, mis siis, et publikut seekord pole. Ma tahan näha veel üht sammu edasi – oleme pidevalt heas tempos edasi läinud ja väikeseid samme paremuse poole astunud. See nädal on fookusega taktikale ning neis mängudes tahame oma mängusüsteemi testida. Keskendume eelkõige sellele, mis toimub meie väljakupoolel, mõeldes sellele, mis meid EMil ees ootab,“ sõnas Orefice.

„Tulemus ei ole neis kohtumistes kõige tähtsam, mängime nende vastu sellise taktikaga, mida läheb vaja EMil, mitte taktikaga, millega peaks tegelikult Bosnia ja Hertsegoviina vastu mängima. Loodan näha meie naiskonna tugevusi – ühtsust ja et iga mängija võitleb ja aitab ning toetab teisi, nii platsil kui selle kõrval,“ lisas peatreener.

Eesti naiskonna koosseis kontrollmängudeks Bosnia ja Hertsegoviinaga:

Sidemängijad: Karolina Kibbermann, Häli Vahula

Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kadi Kullerkann

Nurgaründajad: Nette Peit, Merilin Paalo, Silvia Pertens, Nora Lember, Kristiine Miilen, Salme Adeele Hollas

Temporündajad: Kätriin Põld, Liis Kiviloo, Eliise Hollas, Liisbet Pill

Liberod: Kadri Kangro, Janelle Leenurm

Peatreener Alessandro Orefice, abitreenerid Andres Toobal ja Marko Mett, ÜKE-treener Maurizio Negro, füsioterapeut Lorenzo Vita, statistik/mänedžer Mihkel Sagar, mänedžer Krislin Heinsoo.

Eesti naiskonna mängud EMi alagrupiturniiril:

16. august; Unibet Arena, kell 20:00 Eesti – Prantsusmaa

19. august; Unibet Arena, kell 19:00 Eesti – Soome

20. august; Unibet Arena, kell 19:00 Holland – Eesti

22. august; Unibet Arena, kell 20:00 Eesti – Slovakkia

23. august; Unibet Arena, kell 20:00 Eesti – Hispaania