Norra väljaanne VG on sündmust kajastanud ning nende sõnul ei maininud Kabajeva kordagi sanktsioone ning põhjuseid (Venemaa algatatud sõda Ukraina vastu), miks Venemaa on rahvusvahelisest spordielust kõrvaldatud.

Kabajeva meenutas oma kõnes 1998. aasta võimlemise Euroopa meistrivõistlusi, kus ta võitis karjääri esimese täiskasvanute tiitlivõistluste medali.

„Mulle öeldi enne jõuproovi, et mul ei ole võimalik häid hindeid saada, kuna üks kohtunik on pärit Valgevenest. Leppisin sellega ning olin rahul ka eeldatava teise kohaga. Siiski sain lõpuks head hinded,“ meenutas Kabajeva.

„Mulle öeldi, et sain ka Valgevene kohtuniku käest head hinded, kuna tegin veatu kava ning mulle ei olnud võimalik kehvemaid hindeid anda. Arvan, et spordis tuleks jätkuvalt neid põhimõtteid järgida. Kui seda ei tehta, siis sporti lihtsalt hävitatakse,“ viitas Kabajeva praegusele olukorrale, kus venelastel ei ole võimalik paljudel aladel rahvusvahelistel võistlustel osaleda.

SRÜ mängudel osalevad lisaks Valgevene ja Venemaa koondistele Armeenia, Aserbaidžaani, Kasahstani, Kõrgõzstani, Tadžikistani, Türkmenistani, Usbekistani, Iraani, Egiptuse, Malaisia, Liibanoni, Araabia Ühendemiraatide, Vietnami ja Kuuba koondised.

Kabajeva võitis karjääri jooksul ühe olümpiakulla ja ühe olümpiapronksi. Maailmameistriks krooniti ta üheksa korda. EM-tiitleid jäi tema arvele 15.

Jaga
Kommentaarid