Enne viimast võistluspäeva hoiab Latvala Soome MM-rallil viiendat kohta. Teisest Rally1 autodest suurema ajalise kaotuse tõttu pole tal puhta sõiduga võimalik positsiooni parandada, kuid vaatamata sellele tunneb soomlane enda esituse üle suurt rahulolu.

„Püüan mitte vaadata teiste aegu. Olen ühe kilomeetri kohta umbes 0,7 sekundit konkurentidest aeglasem. Enne rallit arvasin, et kaotust tuleb üks sekund kilomeetri kohta,“ analüüsis Latvala laupäevasel hoolduspausil. „Kui ma kiirust suurendaksin, siis kasvaks ka risk teha eksimusi. Ma tahan ralli lõpuni sõita ja selleks tuleb olla kannatlik.“

Soomlane ei välista, et võib tulevikus Toyota neljanda mehena sõita veel mõnel rallil kaasa. „Ma ei ütle kunagi iial. Hea tulemuse saavutamiseks oleks mul vaja sõita rohkem kilomeetreid. Ma suudaksin oma aastatetaguse taseme taastada, kuid see nõuaks tööd. Ma ei saa eitada, et sõitmine on suurepärane ja ma ei naudi seda,“ rääkis ta.

Ühele küsimusele andis soomlane kindla vastuse. Tänavusel aastal teda rohkem MM-rallidel sõitmas ei näe. „Ülejäänud hooaeg möödub meeskonnajuhi rollis. Küll aga oleks tore ka edaspidi rallit sõita. Asju tuleb vaadata mitme nurga alt, mis on mõttekas ja mis mitte,“ lisas ta.

Soome MM-rallit juhib viimase päeva eel Toyota piloot Elfyn Evans, kes edestab lähimat jälitajat Thierry Neuville´i 32,1 sekundiga.