Esapekka Lappi hoidis kodusel Soome MM-rallil neljandat kohta, kuid tema võistlus päädis viiendalt kiiruskatsel, kus ta sõitis suurel kiirusel teelt välja.

Päeva teises pooles hooldusalasse jõudnuna soomlane liikus ringi longates. „Hüppeliiges on paistes, aga luu katki pole. Lõin selle autos millegi vastu ära, kuid midagi hullu pole,“ rääkis 32-aastane piloot.

Lappi tunnistas, et avarii oli tema enda prohmakas. „Lendasime puusse. Legendis oli viga, sest olin selle kirjutanud liiga optimistlikult ning poole kurvi peal oli selge, et lendame teelt otse välja. Tagakülg läks libisema ja sealt polnud võimalik välja tulla. Recce ajal tegin valearvetuse... minu viga,“ kirjeldas ta juhtunut.

Enne õnnetust hoidis ta Kalle Rovanperä, Elfyn Evansi ja Thierry Neuville'i järel neljandat kohta. Lappi möönis, et tema ralli polnud ka enne õnnetust kuigi hea, sest ta soovis koduteedel võidelda esikoha eest.

Kui M-Sport teatas, et Ott Tänak Soomes rohkem kruusale ei tule, siis tõenäoliselt ootab sama saatus Lappit. „Ma usun, et meie mäng on läbi. Šassii on okeis seisus, aga mootor sai kõva paugu ja on tuksis. Õnnetuse järel oli masina kõrval päris palju juppe. Ma ei usu, et seda rallit saab jätkata,“ möönis Lappi, kellele jaoks oli avarii üsna ehmatav.

„Esimese asjana vaatasin, kas Janne [Ferm] liigutab mu kõrval. Jäime ellu. See oli päris hirmuäratav, kui sain aru, et sõidame täiel kiirusel ja minu külg ees puudesse... see polnud hea hetk,“ lisas soomlane.