„Meil on sats koos ja me oleme nii kõvad vennad, et saadame duublisse ka veel mehi,“ ütles Pärnu Sadamat juhendav Kullamäe, vihjates Kirvese üleminekule Cramosse. „Las poiss läheb ja vähe areneb veel seal Cramos.“

„Cramo meie najal ainult püsibki. Eelmisel aastal läks meie pealik [peatreener Heiko Rannula] sinna, nüüd meie kapten,“ lisas Kullamäe naerdes.

Kullamäe sõnul oli Kirvesel kevadel kindel plaan välismaale minna, kuid sellest ei saanud paraku asja. Seejärel ei pidanud kapten kinni klubile antud lubadusest.

„Minu teada Kirves tegelikult lubas klubile, et kui ta jääb Eestisse, siis ta jääb ikkagi Pärnusse. Aga nagu me tänasel päeval teame - sõna on mehe oma. Tahad annad, tahad võtad,“ sõnas Kullamäe.

Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi korvpalli spordidirektor Janar Talts oli sama kriitiline Leemet Böckleri suhtes, kes siirdus samuti Kalevisse.

„Meil oli suve alguses Leemet Böckleriga samasugune juhtum. Meil oli agendiga juba lõpusirgel asi [lepingu sõlmimine] ja siis ta teatas ühel päeval, et ma siin ikkagi mõtlesin, et lähen Cramosse,“ rääkis Talts. „Lõppkokkuvõttes ei saagi midagi ette heita, sa oled ju vabaagent.“

Talts lisas, et ka Tartu Ülikooli meeskond jahtis Kirvese allkirja, kuid ilmselt oli Kalevi pakkumine parem.

Kullamäe polnud samas rahul ka Rain Veidemaniga, kes eelistas neile Tartu Ülikool Maks & Mooritsa pakkumist ning olevat Kullamäe sõnul protsessi käigus jaganud vastuolulisi signaale.

Kullamäe ja Talts tögasid ka TalTechi ja Eesti kuni 20-aastaste koondise peatreener Alar Varrakut, kes suure osa noortekoondislastest oma klubisse meelitanud.

Pihtas põhjas„ värsket podcasti saab vaadata ja kuulata siit.