Eesti kõrgliigas 472 kohtumisega 63 väravat kõmmutanud Jürgenson lahkus eelmisel aastal FCI Levadiast ning pole pärast seda profitasemele naasnud. Spordiga on aga mees endiselt seotud ja lisaks säravale kommentaatorikarjäärile otsustas ta ennast sel hooajal proovile panna ka triatlonit tehes.

Jürgensoni sõnul inspireeris teda paar aastat tagasi käivitatud projekt, kus Ain-Alar Juhansoni eestvedamisel viisid ennast triatlonivormi teiste seas nii spordikommentaator Kalev Kruus, rokkstaar Tanel Padar, näitlejad Märt Avandi ja Raivo E. Tamm kui ka endine peaminister Taavi Rõivas.

„See oli esimene kord kui mõtlesin, et oh, võiks ka proovida! Mida aasta edasi, seda rohkem ma Ironmani mingites seltskondades välja lubasin ja ütlesin, et proovin seda nii öelda puusalt,“ selgitas Jürgenson Delfile.

Kuid profisportlasena ta Ironmanile ei soovinud minna. „Ma ei pidanud õigeks, et hakkan profispordi kõrvalt sellise asjaga tegelema. Nüüd jõudis sobiv aeg kätte ja enam ei olnud enam pääsu, sest tuli sõnapidaja mees olla,“ rääkis Jürgenson, kes pole veel siiski ametlikult putsasid varna riputanud.