Neljapäeval oli kavas 3,5-kilomeetrine Harju linnakatse, mille võitis Tänak. Thierry Neuville kaotas talle 0,6 ja Rovanperä 0,7 sekundiga. Reedese esimese kiiruskatse võitis Takamoto Katsuta, Tänak oli seitsmes (+2,4). WRC2-s tegi avarii Robert Virves ning katkestas. Ralli kolmas kiiruskatse oli M-Spordi jaoks katastroofiline, sest Tänak jättis mootoriprobleemide tõttu katse pooleli ning tiimikaaslane Loubet sõitis teelt välja. Tänak rääkis hiljem Delfi intervjuus, et autotee üks kõrgem koht lõi läbi masina põhjakaitsme, lõhkus mootori ja tema ralli peaks sellega läbi olema. Lõunapausi ajal kinnitas M-Sport, et eestlase võistlus on selleks nädalavahetuseks lõppenud.

Viiendal kiiruskatsel sõitis teelt välja vastu puud Esapekka Lappi. Tema ja kaardilugejaga on kõik korras, aga päev tuli katkestada. Kaheksandal kiiruskatsel sai läbi senist rallit valitsenud Kalle Rovanperä võistlus, sest valitsev maailmameister keeras masina katusele. Kuna Lappi lõhkus avariis mootori ja Rovanperä turvapuuri, siis rohkem nad nädalavahetusel starti ei tulnud. Laupäeva järel juhtis Soome rallit Evans, kellele järgnesid Neuville (+6,9), Katsuta (+16,4) ja Suninen (+28,8).

Laupäeva esimesed neli katset võitis Evans. Kuna Katsuta tegi päeva teisel võiduajamisel pirueti, siis kolmandale kohale tõusis Suninen. Pärastlõunal võitis Evans ka kolm järgmist katset. SS15-l langes WRC2 liider Jari Huttunen, kes katkestas tehniliste murede tõttu. Georg Linnamäe jätkas seitsmendal kohal (+1.51,2 Oliver Solbergile). Päevale pani uhke punkti Katsuta, kes võitis SS18 ning tõusis üldarvestuses Teemu Suninenist 6,4 sekundiga mööda kolmandaks.

Pühapäeval võitis esimese katse Evans, järgmise Katsuta ja kolmanda taas Evans. Katsuta edu kolmandal kohal on Sunineni ees 6,3 sekundit. Georg Linnamäe langes SS19-l WRC2-s kuuendaks. Punktikatse võitis Evans, kes edestas Neuville'i ja Sunineni. Katsuta hoidis põnevas poodiumiheitluses Sunineni ees kolmanda koha endale. Linnamäe lõpetas WRC2-s ralli kuuendal kohal, võidu teenis Sami Pajari.

Soome ralli:

Selgi korral vahendab kohapealseid sündmusi Peep Pahv, Eesti pinnal vastutavad sel nädalavahetusel nii ralliblogi kui ka -stuudiote eest Eigo Kaljurand ja Kaspar Ruus, keda „Kuues käik“ saates aitab eksperdina Roland Poom. Pühapäevane saade läheb eetrisse kell 15. Aadressile kuueskaik@delfi.ee on oodatud ka kõik lugejate ja vaatajate küsimused, parimat küsijat ootab sel korral kast alkoholivaba A Le Coqi GIN-i.

Otseblogi

Reedene võistluspäev Margus Pahvi kaamerasilma läbi

Laupäev: