Minister saatis vastava taotluse Leedu presidendile Gitanas Nausėdale kinnitamiseks.

Bilotaitė nõuab endise jäätantsija kodakondsuse tühistamist põhjusel, et 51-aastane Drobiazko osaleb Venemaa presidendi Vladimir Putini pressijuhi Dmitri Peskovi abikaasa, iluuisutamise olümpiavõitja Tatjana Navka korraldatavatel propagandaüritustel.

Venemaa meedia andmetel teeb Drobiazko Navkaga tihedat koostööd ning saab iluuisusõudel osalemise eest ka palka.

Bilotaitė sõnul aitab Drobiazko esinemine luua kuvandit Venemaast kui suurriigist, mis korraldab maailmas ainulaadseid üritusi.

Siseministri esitatud taotluses märgitakse, et Leedu kodanik Drobiazko ei ole Venemaa alustatud sõda Ukrainas kordagi hukka mõistnud.

Eelmisel aastal võttis Leedu president Drobiazkolt ja tema elukaaslaselt Povilas Vanagaselt ära riikliku autasu - suurvürst Gediminase ordeni Rüütliristi -, sest nad astusid üles Venemaal Sotšis toimunud propagandaüritusel.

Venemaal sündinud Drobiazkol, kes hakkas Leedu lipu all võistlema 1992. aastal, on ka Venemaa kodakondsus. Oma tippsportlase karjääri jooksul võitis Drobiazko koos Vanagasega iluuisutamise jäätantsus MM-il ja EM-il pronksmedali. Olümpiamängudel osalesid nad viiel korral ja said parimal juhul viienda koha.

Jaga
Kommentaarid