Hispaania gigant jätkab kulude kärpimist ning nüüd jõuti otsaga kogenud Higginsini, kellel oli klubiga leping sõlmitud kuni 30. juunini 2024, kirjutab BasketNews.

20. juulil oli Barcelona teatanud, et lõpetas ühepoolselt lepingu klubi staari Nikola Miroticiga, kes oli ühtlasi klubi suurima palgaga mängija. Ilmselt jõuab Mirotici juhtum kohtusse.

Lisaks Miroticile ja Higginsile on Barcelonast sel suvel lahkunud Kyle Kuric, Mike Tobey, Sertac Sanli ja leedulasest peatreener Sarunas Jasikevicius.

Mais seljalõikusel käinud Higgins kogus eelmisel hooajal Euroliigas 32 kohtumises keskmiselt 8,7 punkti, 2,3 lauapalli ja 1,7 korvisöötu. Hispaania meistriliigas viskas ameeriklane keskmiselt 9,8 punkti ja võttis 2,2 lauapalli.

Higgins liitus Barcelonaga 2019. aastal. Ta võitis Kataloonia suurklubiga kaks Hispaania meistritiitlit ja korra Hispaania karika.

Higginsit on sel suvel korduvalt seostatud üleminekuga Belgradi Crvena Zvezdasse, kuid pole kindel, kas serblased riskivad operatsioonil käinud vanameistri palkamisega.

Juba maikuus kirjutasid Euroopa korvpalliportaalid, et Barcelona peab oma 44 miljoni euro suurust aastaeelarvet vähendama 20-25% võrra.