Eesti koondis alustas mängu selgelt paremini ja võitis avaveerandi tulemusega 26:14. Teisel perioodil kärises vahe korraks juba 18-punktiliseks (39:21), poolajavileks oli seis 45:31.

Kolmanda veerandi lõpuks oli Eesti eduseis 65:52, kuigi vahepeal juhiti juba 21 punktiga (56:35). Lõpuveerandil meie koondisel võidu vormistamisega mingeid raskusi ei tekkinud.

Eesti resultatiivseim oli Kristian Kullamäe, kes tabas viiest kaugviskest neli, 18 punktiga. Joonas Riismaa lisas 16, Artur Konontšuk 12 ja Mikk Jurkatamm 10 silma. Eesti poolel said seejuures käe valgeks kõik üles antud 12 mängijat.

Kehva visketabavust näidanud Ungari meeskonna parimana tõi Szilard Benke 13 punkti. Eesti võitis lauavõitluse 37:30 (sh meil 12 ründelauda), resultatiivseid sööte kogunes meil 27.

Homme kell 17 peetakse Ungariga ka teine matš, aga see on võõrustajate soovil kinnine ja seega ei toodeta sealt ka otsepilti.

Homme kell 17 peetakse Ungariga ka teine matš, aga see on võõrustajate soovil kinnine ja seega ei toodeta sealt ka otsepilti.

Ungari koondis valmistub sarnaselt Eestile Pariisi olümpiamängude eelkvalifikatsiooniturniiriks. Sel suvel on peetud kaks kontrollmängu, kodusel turniiril kaotati 68:90 Iisraelile ja võideti 73:69 Islandit. Ungari suurim staar Adam Hanga (Belgradi Crvena zvezda) sel suvel kaasa ei tee. Koondise tuumik on üsna kogenud, liidrite seas on David Vojvoda, Zoltan Perl, Szilard Benke ja György Goloman.

9. augustil kell 18.30 kohtub Eesti Espoos Soomega. Soome koondis osaleb alates augusti lõpust MM-finaalturniiril ja kokku on saadud kõik parimad mängijad. Liidriks on taas Lauri Markkanen (Utah Jazz), kel jäi NBA-s selja taha karjääri edukaim hooaeg. Lisaks kuuluvad põhitegijate hulka näiteks Sasu Salin, Edon Maxhuni, Mikael Jantunen, Elias Valtonen ja Alexander Madsen.

Delfi TV ülekannete kava:

3. august 19.00 Ungari - Eesti
9. august 18.30 Soome - Eesti

Eesti korvpallisuve tippsündmus on 12.-15. augustini Tallinnas Tondiraba jäähallis peetavad Pariisi olümpiamängude eelkvalifikatsiooniturniiri alagrupimängud. Eesti vastasteks on Tšehhi, Iisrael ja Põhja-Makedoonia. Edasipääsuks tuleb Eestil alagrupis jõuda kahe parema sekka. Kui see õnnestub, sõidetakse Poola, kus mängitakse välja järgmisel suvel peetava suure kvalifikatsiooniturniiri pilet. Poolas tuleb selleks võita nii poolfinaal (18. august) kui ka finaal (20. august). Poolfinaalis (ja edu korral finaalis) on Eesti võimalikud vastased Poola, Ungari, Bosnia ja Hertsegoviina ja Portugal.

Eesti koondise kandidaadid: Joonas Riismaa, Kasper Suurorg, Taavi Jurkatamm, Mikk Jurkatamm, Leemet Böckler, Hugo Toom, Matthias Tass, Artur Konontšuk, Rauno Nurger, Henri Drell, Mihkel Kirves, Kregor Hermet, Sander Raieste, Kaspar Treier, Siim-Markus Post, Kristian Kullamäe, Kerr Kriisa, Gregor Kuuba