Tänavusel hooajal sai Hyundai juhiks Cyril Abiteboul ja peale selle liitus juuni alguses tiimiga autoralli MM-sarja suurim tehnikageenius François-Xavier Demaison. Nüüd vajatakse jõudu juurde ka sõitjate sekka.

Kevadel tegi Hyundai pakkumise Kalle Rovanperäle, kuid tema palkamine tundub pigem keeruline. Rovanperäle meeldib muuhulgas tegeleda driftimisega ning Toyota on talle seda võimaldanud. Pealegi pakuvad Hyundai ja Toyota üsna võrdset palka.

Nüüd spekuleeribki Soome meedia, et Abiteboul teeb 2024. aastaks pakkumise ka Ott Tänakule. Tiimipealik ise ei taha avalikult tunnistada, et ta peab 2019. aastal Toyotaga maailmameistriks tulnud Tänakuga läbirääkimisi.

„Ma teadsin, et sellel teemal võib tekkida spekulatsioone. Sellel spordialal tegutsevaid tiime ja sõitjaid on vähe. Keegi ei saa endale lubada sildade põletamist,“ rääkis Abiteboul. „Ärge spekuleerige midagi meie koosseisu kohta. Kõik toimib praegu hästi. Peame lihtsalt sõitjatele andma parema auto ja rohkem töökindlust. See on hetkel meie peamine mure.“

„Tõsi, tulevikus on plaanis tuua tiimi neljas masin, kuna praegu pole sõitjatel piisavalt võimalusi. See nõuab rohkem kulutusi ja suuremat personali. Pean projekti plussidest ja miinustest peakorteriga rääkima,“ lõpetas Abiteboul.

Tänakule pakkumise tegemiseks vajab Abiteboul esmalt Hyundai Lõuna-Korea peakorteri nõusolekut.

Autoralli MM-sarja järgmine etapp Soome ralli sõidetakse 3.–6. augustini.