Flora andis Šapovalovi ja Reinkorti laenule

FC Flora andis teada, et nende 20-aastane ründaja Aleksandr Šapovalov liitus kuni käimasoleva hooaja lõpuni kestva laenulepingu alusel JK Tallinna Kaleviga.

Tänavusel hooajal osales Šapovalov FC Flora särgis Premium Liigas 13 kohtumises ja lõi kaks väravat. Lisaks lõi ta Esiliigas FC Flora U21 koosseisus kaheksa mänguga kokku 11 väravat.

„Aleksandr Šapovalovi sammud täiskasvanute tippjalgpalli ei ole olnud nii selged, nagu tema tase noorteklassis võis näidata. Me teadsime seda tema toomisel klubisse. Eesmärk oli tuua mängija professionaalsesse keskkonda, mis aitab teda tervikuna vormida,“ kommenteeris FC Flora spordidirektor Norbert Hurt Flora kodulehel. „Aleksandr on arenenud samm-sammult edasi. Kätte on jõudnud aeg, kus edasist arengut silmas pidades on mõistlik minna keskkonda, kus on suuremad võimalused saada Premium Liigas mängida. Me usume, et JK Tallinna Kalev on selleks väga hea keskkond, kus on võimalik ennast realiseerida ja aidata klubil oma eesmärke saavutada.“

„Aleksandr on heas mõttes noor kogemustega mängija, kes toob meie ründeliini teravust juurde,“ sõnas JK Tallinna Kalevi spordidirektor Joel Lindpere. „Minu jaoks on ta mängija, kes sobivas keskkonnas suudab teha suurepäraseid esitusi ning Kalevis on võimalus tal nautida seda aega ja võimalusel teha siis samm Eestist edasi. Tema kiirus ja ründajalik otsustavus on vajalik, mida me temalt ootame ning vajame meeskonnana hetkel selles hooaja faasis.“

Ka ründaja Sten Reinkort (25) läheb kuni hooaja lõpuni laenule, siirdudes FC Kuressaare meeskonna ridadesse.

Tänavusel hooajal kandis Reinkort Premium Liigas FC Flora särki 19 mängus ja lõi kuus väravat. Esiliigas tegi ta FC Flora U21 eest kaasa kolmel korral ja lõi ühe värava.

Möödunud hooajal mängis Reinkort Saaremaa klubi eest kõigis 36 Premium Liiga kohtumises, lõi 15 väravat ning andis viis tulemuslikku söötu.

„Me nägime, et meie ründeliin vajab täiendust, mistõttu tõime Mark Anders Lepiku Florasse tagasi. Selles olukorras on mõistlik Steni laenule minek, kus on suurem võimalus saada mängida. FC Kuressaares on ta eduka hooaja teinud ja tunneb seda keskkonda hästi,“ sõnas Hurt.

Bubacarr Tambedou naaseb Linnameeskonda

Möödunud hooaja teises pooles Moldova kõrgliiga klubi Tiraspoli Sheriffiga liitunud ning seejärel Moldova karikavõitjaks ja meistriks tulnud Bubacarr Tambedou laenuleping Sheriffiga lõpetati osapoolte kokkuleppel ning 21-aastane Gambia ründaja naaseb Paide Linnameeskonda.

Tambedou tagasituleku üle avaldas Linnameeskonna spordidirektor Gert Kams suurt heameelt: „Buba on end tõestanud tugeva ründajana ning ta sobib suurepäraselt meie mängumudelisse. Lisaks on Moldova laenuperioodil saadud väärtusliku kogemuse võrra rikkamana ja mängunäljasena naasva Buba suureks plussiks see, et ta tunneb Premium liigat ning on seetõttu kohe valmis aitama meid eesmärkide poole liikumisel.“

2022. aastal Linnameeskonnas põhikoosseisu kerkinud Tambedou sai möödunud hooajal Premium liigas 18 mänguga kirja seitse väravat. Moldova meistrivõistlustel sai Tambedou platsile seitsmes mängus ja lõi seal ühe värava ning lisaks neli kohtumist ja ühe tabamuse karikasarjas.

Trans hankis poolkaitsja

Narva Transi meeskond teatas, et sõlmis kuni hooaja lõpuni lepingu Prantsusmaa 30-aastase poolkaitsja Reginaldiga. Reginald on varem Eestis mänginud hooaegadel 2014-2019 Nõmme Kalju eest.

Kalju ja Volkov lõpetasid lepingu

Nõmme Kalju jalgpalliklubi andis teada, et on poolte kokkuleppel lõpetanud Aleksandr Volkoviga lepingu.

Volkov sattus möödunud nädalavahetusel tähelepanu keskmesse FC Flora ja Narva Transi kohtumise ajal, kui läks kaklema piirilinna meeskonna fänniga. Intsident juhtus kohtumise 38. minutil, mil Flora oli Transi vastu 0 : 3 kaotusseisus. Kaamerapilti jäi kümnekond sekundit, mille vältel pealtvaatajana matši nautinud Aleksandr Volkov ja piirlinna meeskonna fänn jagasid omavahel rusikahoope.

Pärast seda intsidenti eemaldas Kalju Volkovi klubi treeningutelt ning nüüd lõpetati ka tema leping.

Volkov liitus Nõmme Kaljuga 2018 aastal Sillamäe Kalevist. Nõmme klubi eest on Volkov kaasa teinud 178 mängus, löönud 56 väravat ja andnud 25 väravasöötu.

Volkov liitus Transiga

Soccernet.ee andmetel on Transi fänniga kakelnud Aleksandr Volkov registreeritud Narva Transi ridadesse. Tõeliselt huvitav pööre skandaalile.