Energiajoogitiim jätkas perfektset seeriat pühapäeval Belgias, kus järjekordse võidu teenis Max Verstappen. Kirsina tordil kindlustas Sergio Perez meeskonnale hooaja viienda kaksikvõidu.

Kui võtta arvesse ka eelmise aasta lõpp, on Red Bull võitnud järjest 13 etappi, millega nad nihutasid enda nimele kuuluvat rekordit. Alates eelmise hooaja keskpaigast on Red Bull võitnud viimasest 23-st etapist 22.

Verstappenile oli Belgia triumf tänavuse hooaja kümnes ja kaheksas järjestikune. Sellega läks ta järjestikuste võitude edetabelis mööda Alberto Ascarist, Michael Schumacherist ja Nico Rosbergist, kes võitsid karjääri jooksul parimal juhul seitse etappi järjest. Rekord kuulub Sebastian Vettelile, kes jäi 2013. aastal üheksas järjestikuses võidusõidus alistamatuks.

Verstappen on karjääri jooksul võitnud nüüdseks 45 etappi, millega ta asub kõigi aegade edetabelis viiendal kohal. Arvestades senise hooaja kulgu, võib hollandlane tänavuse aastaga kerkida tabelis kolmandaks. Tema ees on neljandal kohal prantslane Alain Prost (51 võitu) ja Vettel 53 esikohaga. Hooaja lõpuni jääb veel kümme etappi.

Ühtlasi on hollandlasel võimalus nihutada enda nimele kuuluvat ühe hooaja võitude rekordit. Mullu teenis ta rekordilised 15 esikohta.

F1-s algas tänasest suvepuhkus, hooaeg jätkub 27. augustil Hollandis. Verstappenil on üldliidrina koos 314 punkti. Talle järgnevad Perez (189 p), Aston Martini sõitja Fernando Alonso (149 p) ja Mercedese piloot Lewis Hamilton (148 p).

Meeskondlikus arvestuses on Red Bull kindel liider 503 silmaga. Neile järgnevad Mercedes (247 p), Aston Martin (196 p) ja Ferrari (191 p).

1x
00:00