Soomer pidi Tšehhi etapil asendama vigastusest paranevat Malaisia sõitjat Hafizh Syahrini ja ehkki esimese võistluspäeva kestel näitas ta võistlejaterivi keskpaika kuuluvaid aegu, siis tuli esimeses sõidus katkestada ning pühapäeval leppida 19. kohaga.

„Ettevalmistuseks ei olnud piisavalt aega,“ nentis Soomer rajalt naasnuna. „Ratta seadeid tulnuks kardinaalselt muuta, aga selleks oli liiga vähe aega, mistõttu ei saanud nii mahukat tööd ette võtta. Püüdsin pakutavaga kohaneda, mis päädis reedese kukkumise ja randme vigastamisega, mistõttu tuli edasi sõita valu trotsides.“

„Aitäh minu Eesti võistkonnale ja toetajatele, kes lubasid mul selle „kõrvalhüppe“ teoks teha, sest oleme nüüd kogemuse võrra rikkamad ja teame täpsemalt, kuhu me oma ratta arendusega oleme jõudnud. Saame nüüd jälle oma tööle keskenduda, et Austrias hästi esineda,“ lisas ta.

Soomer läheb uuesti starti augusti esimesel nädalavahetusel Saksamaa meistrivõistluste (IDM) viiendal etapil, mis toimub Red Bull Ringil, nädal hiljem näeb teda aga kodusel Suurel Võidusõidul (Estonian Grand Prix 2023, 11.-12.08).