Kui päeva teisel poolel peeti lahinguid püstistes tänavatantsudes, siis tähelepanu pälvis koha peal veel võistlustantsijate etteaste, kes esmakordselt tänavatantsu battle'i formaadis ennast proovile panid.

Teine karikaetapp peeti laupäeval koostöös Camp of Hip-Hop elustiililaagriga, mis tõi nädala jooksul Eestisse tipptegijad tänavatantsumaailmast. Võistlusel tulid breiktantsu kategooriates sel korral võitjateks naaberriikide esindajad.

Kuigi eestlastele võite ei läinud, sai Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa positiivse üllatuse osaliseks. „Ma ei oleks uskunud, et tänavatantsud nii paljusid noori puudutavad. Tundub, et siin saavad nad oma mässumeelsuse välja elada ilma kellegi konservatiivseid reegleid pimesi jälgimata,“ ütles ta.

Eesti meistrivõistlustel varem žüriis istunud B-Boy Renegade kinnitas, et tantsijate tase siiski tõuseb iga etapiga. „Olen ka varem Eestis kohtunik olnud ning tuleb tõdeda, et tase on kõvasti parem, kui viimati nägin. Kõige rohkem meeldib näha noorimate tantsijate arengut, kelles peitub selle spordiala tulevik,“ selgitas Inglismaalt pärit B-Boy Renegade.

Esmakordselt Eestit külastanud B-Boy Spin ütles, et teda üllatas kõige rohkem laste kategoorias võidu teeninud Läti tüdruk B-Girl Haribo. „Mulle meeldibki erinevate riikide külastamise juures see, et ma näen selliseid talente. Tema oli minu hinnangul selle päeva nael,“ rääkis kohtunik. Kolmas žüriiliige B-Girl Solid tõi välja aga sooja tunde, mida Eesti võistlus temas tekitas.

„Ma tulin kohale juba mõned päevad enne võistlust, kui siin toimus Camp of Hip-Hop elustiililaager. Ja minu jaoks need päevad näitasid, kui soe ja ühtehoidev on üks tänavatantsu kommuun. Mitte igal pool ei ole võistlus nii hästi korraldatud ja tantsijad ei tule küsima tagasisidet, siin aga küll,“ rääkis ta.

Päeva teisel poolel sündis kohapeal midagi sellist, mida Eestis varem pole tehtud. Tänavatantsubattle'i formaadis läksid vastamisi kaks võistlustantsijate paari - Mark Richard Jürna ja Mia Vosman ning Aleksander Tuudor Kappet ja Elenor Kurisoo (Laguun Tantsukool). Kui mõlemal paaril olid sooritused ette näidatud, pidid püstiste tänavatantsustiilide kohtunikud osutama võitjale, kes valiti üksnes artistlikkuse põhjal.

Püstiste tänavatantsude žürii moodustasid laupäeval maailmas kõrgelt hinnatud Malkom, Renegade, Alex The Cage ja Gemini Lockiano. Eestlased võidutsesid peaaegu kõigis kategooriates. Üks kohtunikest tõi välja selle, et muusikale tuleb rohkem tähelepanu pöörata. „Olin enne võistlust terve nädala Eestis ja oma house'i treeningutel nägin, et liiga palju keskendutakse liigutustele ja vähem muusikale. Tantsijate tase oli hea, aga edaspidi oleks vaja õppida muusikat veel paremini mõistma ja tunnetama,“ ütles ta.

Kui varem on karikavõistluste etappidel astunud üles tantsijad vaid soolokategooriates, siis sel korral oli kavas ka showcase'i võistlus, kus rühmad esitasid erinevaid koreograafiaid. Võitis lockingu tantsustiili viljelev grupp kavaga BumBumBum.

Breiktantsu II karikaetapi võitjad:

Breaking Lapsed 1vs1 (kuni 12 aastased) - Sanita Biseniece (B-girl
Haribo) (LV)
Breaking Juunior 1vs1 (13-16 aastased) - Artis Vanags (B-boy A hawk)
(LV)
Bgirl 1vs1 Täiskasvanud (17+) - Anastasia Solovjova (B-girl AirNastya)
(LV)
Bboy 1vs1 Täiskasvanud (17+) - Miks Gailitis (B-boy The Key)(LV)

Püstiste tänavatantsude II karikaetapi võitjad:

Locking 1vs1 - Mirell Karhu (EST)
Popping 1vs1 - Jimmy Saito (LT)
House 1vs1 - Web Ghetto (EST)
Krump 1vs1 - Ksenija Goidina (EST)
Hip-Hop Junior 1vs1 (kuni 14.a) - Jasmīna Īstenā (Yasmina)
Hip-Hop 1vs1 (15+a) - Annely Kõrvel (EST)
Showcase kategooria - BumBumBum (EST)

Eesti Tänavatantsijate Liit on karikavõistlusi korraldanud 2021. aastast ning koostab Eestis ka pingerida nii breiktantsus kui püstistes tänavatantsudes. Eesti karika- ja meistrivõistluseid korraldatakse koostöös Eesti Tantsuspordi Liiduga.