Jefimova tegi finaalile korraliku stardi ning liikus poole distantsi peal 4.-5. koha piiri peal. Lõpus eestlanna hoog aga rauges ja ta pälvis ajaga 30,48 kaheksanda koha.

Maailmameistriks tuli Fukuokas juba teise kuldmedali võitnud leedulanna Ruta Meilutyte, kes püstitas uue maailmarekordi 29,16. Teisena lõpetas ameeriklanna Lilly King ajaga 29,94 ning kolmas oli itaallanna Benedetta Pilato 30,04-ga.

„Pean videost täpsemalt veel üle vaatama, kuid 30,48 pole kindlasti see aeg, mida Eneli pidanuks ujuma,“ sõnas Hein Delfile. Mullu sai Jefimova sel distantsil ajaga 30,25 kuuenda koha.

„Tänavu on Eneli igal võistlusel kiiremini ujunud ja ju ta läks liiga närvi. Ta võinuks ujuda treeningute ja testide põhjal märksa kiiremini,“ rääkis Hein. „Ilmselt läks tal lõpus tehnika käest ära, sest soov seinani jõuda oli nii suur. Samas tundus eelnevalt, et finaal tuleb märksa kiirem. Aga vaid kulla võitnud Ruta Meilutyte oli kiire, kõik teised aeglased.“

Heina hinnangul annab MM-ile lõpphinnangu siiski olümpiadistants 100 m rinnuli, kus Jefimova sai kuuenda koha.

„Ta on parandanud sel alal isiklikku rekordit tänavu kaks korda, täitnud olümpianormi ja jõudnud MM-i finaali, see on kõige olulisem,“ kinnitas Hein. „Nüüd, kui olümpia on tulemas, keskendumegi 100 m distantsile, kuid proovime ka 200 m rinnulis B-normi täita, et Eneli saaks Pariisis ka seda distantsi ujuda.“

Koju jõudes ootab Jefimovat kaks nädalat puhkust, siis algavad taas treeningud. Heina sõnul minnakse septembri alguses toimuvale juunioride MM-ile treeningute pealt, kuid detsembris lühiraja EM-ile juba medaleid võitma.