Vihmasaju tõttu viibis sprindivõistluse algus pool tundi ning pärast viit soojendusringi anti start lõpuks turvaauto taga.

Rajaolud olid selleks ajaks aga tunduvalt paranenud ning sõitjad otsustasid seega kohe esimesel võimalusel boksi minna, et vihmarehvide asemel kruttida alla vahepealse mustriga rehvid.

Tänu varasemale boksipeatusele sai Oscar Piastri (McLaren) Verstappenist mööda ning kerkis liidriks. Varsti pärast seda sõitis aga 42. sünnipäeva tähistav Fernando Alonso (Aston Martin) rajalt välja, mis tõi endaga kaasa turvaauto.

Kordustardi järel haaras Verstappen liidrikoha uuesti endale ja võttis kindla võidu. Talle järgnesid Piastri ja kuuendana startinud Pierre Gasly (Alpine)

Lewis Hamilton (Mercedes) ületas finišijoone neljandana, kuid Sergio Pereziga avarii põhjustamise eest määrati talle viiesekundiline ajakaristus, mis langetas seitsmekordse maailmameistri seitsmendaks.

Neljanda koha sai kirja Ferrari piloot Carlos Sainz, kes edestas tiimikaaslast Charles Leclerc'i ja Lando Norrist (McLaren). Viimasena teenis punktilisa kaheksandana lõpetanud George Russell (Mercedes).

Põhisõit, millele stardib esikohalt Leclerc, peetakse pühapäeval kell 16.00.

Pühapäeva õhtul läheb eetrisse ka Delfi vormelipodcasti „Ringiga ees“ uus episood. Belgia GP ja vormelimaailma viimase aja tähtsaimad teemad võtavad luubi alla Kaspar Ruus, Kaspar Kütt ja Tarmo Klaar. Kuulajad saavad esitada ka küsimusi aadressile: ringigaees@delfi.ee.