Rovanperä on korduvalt öelnud, et eelistab kahe kiire etapi võrdluses Rally Estoniat ja seda on kinnitanud ka tulemused. Kui Eestis on ta kolm aastat järjest võitmatu olnud, siis Soome MM-etapil sõitis ta 2021. aastal teelt välja ja 2022. aastal jäi Rovanperä mõnevõrra üllatuslikult alla toona Hyundaid esindanud Ott Tänakule.

„Püüan anda oma parima, et võita, kui see võimalik on. Samal ajal peame mõtlema ka MM-sarja üldarvestuse peale, et mitte anda ära edu, mille oleme sisse teinud,“ rääkis Rovanperä Toyota pressiteenistuse vahendusel.

Enne Soome etappi on Rovanperäl liidrina koos 170 punkti. Järgnevad tiimikaaslane Elfyn Evans 115, Thierry Neuville (Hyundai) 112 ja Ott Tänak (M-Sport) 104 punktiga.

„Soomes esimesena startides pole tagant tulevate kiirete sõitjatega lihtne sammu pidada ja pärast aega tagasi võita. Eelmisel aastal kaotasime reedel umbes 20 sekundit ja ülejäänud ralli jooksul tegime tagasi peaaegu 15 sekundit. Vaatame, mida sel aastal suudame,“ lausus valitsev maailmameister.

Kommentaarides jäi ettevaatlikuks ta Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala, kes roolib Soomes erandkorras Toyota neljandat Rally1 autot.

„Rally Estonia võitmine annab Kallele Soomeks hea tõuke. Aga arvan, et Soome etapp võib olla suurem väljakutse, sest rehvide haarduvus kõigub ning kavas on mõned katsed, mida Kalle pole varem sõitnud, näiteks Myhinpää,“ ütles Latvala.