World Supersport sarjas hüüdnime „Baltic Bullet“ teeninud Soomer, keda Eesti ringrajasõbrad koduselt lihtsalt Sommuks kutsuvad, asendab Malaisia sõitjat Hafizh Syahrini, kes sai Suzukas testimisel vigastada. Soomer saab ka World Superbike maailmameistrivõistluste etapil istuda sel hooajal harjunuks saanud Honda CBR1000RR-R ratta selga, millega ta osaleb nii Saksa kui Eesti meistrivõistlustel.

Aastatel 2013-2022 osales Soomer motoringraja Euroopa juunioride karikasarjas ja Supersport klassi maailmameistrivõistlustel. Juunioride arvestuses olid tema parimateks tulemusteks kaks võitu ja kokkuvõttes kuues koht 2016. aastal, misjärel ta liikus edasi Supersport sarja. 2020. aastal oli ta selles sarjas top kümnes ning tegi Eesti mootorrattaspordi ajalugu, tõustes esimese eestlasena kolm korda Supersport klassi MM-etapi poodumile.

Tänavu otsustas Soomer oma meeskonnaga keskenduda Saksamaa Superbike klassi meistrivõistlustele IDM-sarjas ning on seda teinud äärmiselt edukalt. Tänavu on Soomer IDM-sarjas Mostis juba võistelnud, tulles seal toimunud etapi esimeses sõidus kolmandaks. Nüüd saab ta oma kogemusi rakendada Superbike klassi MM-etapil.

Soomeri meeskonnakaaslaseks nädalavahetuse etapil meeskonnas Petronas MIE Racing Honda on Eric Granado. „Mul on hea meel, et saan sel nädalavahetusel teha meeskonnaga PETRONAS MIE Racing Honda oma debüüdi World Superbike sarjas ja ootan põnevusega naasmist World Superbike melusse. Ma tean, et pean rattaga kiiresti kohanema, kuid Most on vahva rada ja olen väljakutseks valmis,“ ütles Soomer.

Võidusõite kannab üle Eurosport 2 ja neid saab jälgida ka WorldSBK.com kodulehelt.