Eelmisel nädalal toimunud Rally Estonial oli Solberg küll esimeste kiiruskatsete järel kindel liider, kuid viiendal katsel lõhkus ta auto vedrustuse ja oli sunnitud katkestama.

„Elu juba on kord selline. Tegin väikse vea ja nii lihtsalt on. Nendel rallidel, kus pidin tänavu punkte teenima, sõitsin aga stabiilselt ja jõudsin iga kord poodiumile. Nüüd oli lihtsalt kivi teel ja muidugi ma sõitsin sellele täpselt otsa. Auto sai veidralt kahjustada, aga mis teha,“ selgitas Solberg.

Ühtlasi langes Solberg WRC2 arvestuses 64 punktiga kolmandale positsioonile. Liider Yohan Rosselist jääb ta maha 13 ning teisel kohal olevast Andreas Mikkelsenist viie silmaga.

Punktiseis aga Solbergi liigselt ei morjenda.

„Loomulikult on see tiitliheitlust silmas pidades pettumustvalmistav, aga kui ma ei ole kiire, siis pole võimalik ka meistriks tulla. Nii et pigem olen lihtsalt kõige kiirem ja eks siis ole näha, mis saama hakkab,“ vihjas Solberg, et kiirus on tema jaoks tiitlist tähtsam.

Katevõitude arvestuses on 21-aastane ralliäss tänavu siiski konkurentidel selja prügiseks teinud ning erandiks polnud ka Rally Estonia, kus Solberg võitis 21-st kiiruskatsest kümme.

„Kui aus olla, siis olen terve aasta ennast väga hästi tundnud. Auto töötab päris hästi ja olen igal rallil kõige kiirem olnud,“ lisas ta.