Kuigi Verstappen on sel hooajal võitnud 11-st kvalifikatsioonist seitse ning viimasest kuuest koguni viis, siis vähemalt sel pühapäeval tuleb tal karistuse tõttu parimast stardikohast suu puhtaks pühkida.

Kuna Belgias sõidetakse ka hooaja kolmas sprindietapp, siis on oluline märkida, et hollandlase karistus puudutab ainult pühapäevast põhisõitu, mille kvalifikatsioon peetakse juba reedel.

Kusjuures sarnane saatus tabas Verstappenit ka möödunud hooajal. Nimelt näitas valitsev maailmameister kvalifikatsioonis parimat aega, kuid mootoridetailide vahetamise eest pidi ta startima alles 14. kohalt. Verstappenile see aga vähemalt toona saatuslikuks ei saanud, sest lõpuks võttis ta ikkagi pealtnäha mängleva kergusega võidu.

Viimased seitse etappi võitnud Verstappenil on MM-sarja punktitabelis koos juba 281 punkti. Tiimikaaslane Sergio Perez on temast 110 punkti kaugusel. Kolmandal kohal jätkab Fernando Alonso (Aston Martin; 139 p), kes edestab kuue silmaga Lewis Hamiltoni (Mercedes).

Belgia sprindisõit algab Eesti aja järgi laupäeval kell 17.30 ning põhisõit pühapäeval kell 16.00. Delfi kajastab sündmusi otseblogi vahendusel.

Pühapäeva õhtul läheb eetrisse ka Delfi vormelipodcasti „Ringiga ees“ uus episood. Belgia GP ja vormelimaailma viimase aja tähtsaimad teemad võtavad luubi alla Kaspar Ruus, Kaspar Kütt ja Tarmo Klaar. Kuulajad saavad esitada ka küsimusi aadressile: ringigaees@delfi.ee.