Kuna neljapäeval sadas Spa ringrajal vihma ja nädalavahetuseks ennustatakse isegi suuremat sadu, siis on mitmed sõitjad kesise nähtavuse pärast tõsiselt mures ning erandiks polnud ka Russell.

25-aastase inglase pelglikus tuleneb asjaolust, et juuli alguses peeti samal rajal väga viletsates oludes Formula Regional sarja etapp, kus hukkus Hollandi võidusõitja Dilano Van't Hoff.

2019. aastal juhtus Belgia GP-l samuti traagiline õnnetus, kui sedapuhku pidi eluga hüvasti jätma F2-sarjas võistelnud Antoine Hubert.

„Me ei taha näha samasugust suurt avariid nagu meil just oli,“ rääkis Russell enne Belgia etappi.

„Me tahame võistelda, kõik tahavad võistelda, aga kui sa sõidad sirgel 320 km/h ja enda ette ei näe, siis juhtub õnnetusi. FIA õlul on sel nädalavahetusel suur vastutus,“ lisas ta.

Hooaja üldarvestuses on liider Max Verstappen (Red Bull) kogunud 281 punkti. Teist kohta hoidev Sergio Perez (Red Bull) kaotab talle 110 ning kolmandal kohal olev Fernando Alonso (Aston Martin) 142 punktiga. Russell on 90 punktiga viiendal tabelireal.

Belgia GP sprindisõit algab Eesti aja järgi laupäeval kell 17.30 ning põhisõit pühapäeval kell 16.00. Delfi kajastab sündmusi otseblogi vahendusel.

Pühapäeva õhtul läheb eetrisse ka Delfi vormelipodcasti „Ringiga ees“ uus episood. Belgia GP ja vormelimaailma viimase aja tähtsaimad teemad võtavad luubi alla Kaspar Ruus, Kaspar Kütt ja Tarmo Klaar. Kuulajad saavad esitada ka küsimusi aadressile: ringigaees@delfi.ee.