Legendaarse Hispaania mängija ligi 20-aastase karjääri lõpetas hooajaeelsel treeningul saadud ristsideme rebestus. Nüüd teatas mängija, et on otsustanud lõplikult putsad varna riputada.

„Täna on minu jaoks kurb päev. On aeg öelda hüvasti alale, millele olen pühendanud kogu oma elu. Täna on aeg jätta hüvasti oma kolleegidega, kes on nagu mu pere. Jään teid igatsema,“ teatas Silva sotsiaalmeedias.

Silva veetis lõviosa enda karjäärist Manchester City ridades, kuhu ta siirdus 2010. aastal Valenciast. Cityga tuli ta neljakordseks Inglismaa meistriks, võitis kaks FA karikat ja neli liigakarikat. Ta esindas suurklubi 436 kohtumises. 2020. aastal liitus Silva Hispaania kõrgliigaklubi Real Sociedadiga. Lisaks eelpool mainitud klubidele on hispaanlane esindanud veel Celta Vigot, Valenciat ja Eibarit.

„See on kurb päev mitte ainult meie klubile, vaid tervele jalgpallimaailmale. Karjääri lõpetab suurepärane mängija ja legend, kes on hämmastanud kõiki. Oleme tohutult uhked, et saime viimase kolme aasta jooksul siin mängimas näha üht suurimat talenti. Ambitsioon, mida ta on oma karjääri igas mängus näidanud, on olnud rõõmuks meie meeltele ja eeskujuks kõigile noortele,“ kirjutas Real Sociedad Silvale tänusõnumi.

Silva esindas Hispaania koondist 125 kohtumises, mille jooksul lõi ta 35 väravat. Ta tuli koondisega 2010. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigis maailmameistriks ning võitis 2008. ja 2012. aastal Euroopa meistritiitlid.