Lisaks Venemaale ja Valgevenele ei teeninud ROK-ilt kutset ka Guatemala, kelle liikmesus on ajutiselt peatatud seoses kohaliku olümpiakomitee juriidiliste probleemidega kodumaal.

Seda, kas agressorriikide sportlased võiksid Pariisi olümpial kaasa lüüa neutraalsete atleetidena, hakatakse ilmselt arutama oktoobrikuus Mumbais toimuval ROK-i kongressil.

„Olümpiamängude eesmärk on rahumeelsel võistlusel terve maailm lahti siduda. Meie hapras maailmas, mis on täis konflikte, lõhestumist ja sõdu, vajame ühendavat jõudu rohkem kui eales varem. Olümpiamängud peavad alati sildu ehitama ning ei tohi kunagi müüre püstitada. Kujutage seda lihtsalt ette ja võite öelda, et oleme unistajad,“ vahendab portaal Inside the Games ROK-i presidendi Thomas Bachi sõnu.

Märtsis teatas ROK, et soovitab rahvusvahelistel spordialaliitudel taastada Venemaa ja Valgevene individuaalsportlaste võistlusõigused, et nad saaksid võimaluse olümpiamängudeks kvalifitseeruda. Paljude spordialade katuseorganisatsioonid ei luba aga endiselt venelasi ega valgevenelasi võistlustele.

Pariisi suveolümpia peetakse järgmise aasta 26. juulist kuni 11. augustini.