Rahvusvaheline maadlusliit (UWW) otsustas viia U20 MM-i Poolast Varssavist Ammani Jordaaniasse, kuna Poola keeldus andmast kõigile Venemaa ja Valgevene sportlastele viisasid.

Rahvusvahelise Maadlusliidu liikmed hääletasid aprillis Venemaa ja Valgevene sportlaste võistlustele lubamise poolt. Ainsaks tingimuseks jäi, et nende riikide atleedid ei tohi toetada aktiivselt Ukraina sõda ega olla seotud sõjaväega.

Rootsi maadlusliit otsustas nüüd, et nende koondis ülemaailmsel mõõduvõtul ei osale. Selle põhjuseks on rootslaste turvalisus MM-i võõrustavas riigis pärast hiljutist Koraani (moslemite püha raamat - toim) põletamist Kopenhaagenis ja Stockholmis toimunud moslemivastaseid proteste. Rootsi maadluskoondis sõidab hoopis Rumeeniasse ja osaleb seal rahvusvahelisel võistlusel.

20-aastane Rootsi koondislane Alexander Johanson tunneb otsusest suurt nördimust „Ma tunnen end tühjana. Jordaanias toimuvad maailmameistrivõistlused, aga meie koondis on otsustanud seda boikoteerida. See on viimane aasta, kui saan U20 vanuseklassis võistelda,“ rääkis Johanson kodumaa meediale. Oleksin läinud nendele võistlustele ühe favoriidina. See on nõme olukord, mida peab pikalt seedima.“