Soomlanna rääkis intervjuus, kuidas sattus koos elukaaslasega aastaid tagasi röövi ohvriks. Nad olid sõitmas autoga, kui nägid tee ääres kraavist teist sõidukit. Paar peatus ning läks appi, aga avarii teinud sõiduki juures seisnud mees võttis siis relva välja ning ähvardas neid ära tappa, vahendas Ilta-Sanomat.

Kurjategija röövis relva ähvardusel soomlaste auto ning põgenes sündmuspaigast. Hämäläineni sõnul sai politsei mehe samal õhtul kätte ning ta mõisteti hiljem ka vangi.

„Pärast röövi ei julgenud ma aastaid üksi kodus olla. Autoga sõitmine hirmutas mind, kui nägin kedagi tee ääres seismas,“ tunnistas Hämäläinen. „Mis mind kõige rohkem kurvastab: ma ei tea, kas julgen enam õnnetuse korral inimestele appi minna.“

Soome meedia meenutab, et kaardilugejal on elus raskeid aegu olnud veelgi. 2019. aastal avastati tal rinnavähk, aga õnneks osutus ravi edukaks ning Hämäläinen sai raskest haigusest jagu.

35-aastane Hämäläinen on Soome üks tippkaardilugejaid. Ta võitis mullu koos Emil Lindholmiga WRC2 MM-tiitli.

Lindholm ja Hämäläinen on tänavu teeninud WRC2-s kolm poodiumikohta, möödunud nädalal toimunud Rally Estonial said soomlased oma klassis kolmanda koha. MM-sarja üldarvestuses on nad viiendal kohal 59 punktiga. Neid edestavad Yohan Rossel (77 p), Andreas Mikkelsen (69 p), Oliver Solberg (64 p) ja Gus Greensmith (62 p).