Maasing, kes vanuse poolest võiks veel tipptasemel võidu sõita, on pärit Jõgeva lähistelt Siimustist. Kuidas üks Siimusti poiss jalgrattaspordi juurde üldse jõuab ja mis on need hoovad, mis teda selle ala küljes kinni hoiavad? Maasingu otseseks eeskujuks ja kamraadiks oli ja on Rene Mandri, kellega mingil eluetapil oldi nagu särk ja püksid või sukk ja saabas. Kogu aeg ninapidi koos.

Mõlemad jõudsid läbi rattasõidu Prantsusmaale, Mandri murdis lahti ka elukutseliste ukse, Maasingul seda teha ei õnnestunud, ehkki 2009. aastal ta eesmärgist väga kaugele ei jäänud. Olnuks prantslane... siis mine tea.

Räägime mitmetest tiitlivõistlustest, juunioride Rahutuurist, päris noorena koos rattalegendi Aavo Pikkuusiga Jugoslaavia velotuuril käimisest. Saame teada, kellega tänastest tippmeestest on Maasing amatöörina Prantsusmaal ühes klubis sõitnud.

Sporditegemise periood Prantsusmaal kestis viis hooaega, neist viimane oli juba pool vägisi. Motivatsiooni viisid alla 2010. aasta ebaõnnestumised, misjärel uut edulainet enam ei tulnudki.

Tänasel päeval üritab Maasing sportlasi rasketest hetkedest läbi aidata. Võtmesõnadeks eneseanalüüs ja coaching. Enamus edust on peas kinni. Kuidas avastada sisemised reservid ning panna need enda jaoks tööle? Lihtne küsida, raske vastata. Aga vastused on üldjuhul olemas, nende saamiseks tuleb vaid vaeva näha. Vestlust arendab Ivar Jurtšenko. Head kuulamist!

1x
00:00