Kovalenko-Kõlvarti õed sel korral ei võistelnud veel vaid proovisid rada.

Kas järgmistel kordadel neid ka Särtsuka starti oodata?

Mul on kaks väikest õde, keda ma enamasti treenin koduaias ja neile oli see esmakordne kogemus sõita nii ägedal rajal, kus olid erinevad elemendid kui ka pinnas. Neil õnnestus mitmest oma hirmust üle saada tänu sellele, et nägid teisi lapsi sõitmas. Motospordis saab enamasti paremaks teistega koos sõites. Kindlasti osaleme järgmistel võistlustel ka.

Kuidas võistlus omale meeldis ?

Võistlus oli väga hästi korraldatud ja tore oli näha, et igas vanuserühmas oli nii palju lapsi stardis. Oli ka väga palju kiireid tütarlapsi. Kõik lahkusid võistluselt positiivse emotsiooniga ja suure motivatsiooniga. Lapsed said väga suure kogemuse tänu sellele, et said teisi lapsi jälgida ja jooksvalt areneda. Mind hämmeldas, et kaheaastased, kes enne ja pärast võistlust magasid lapsevankris, suutsid võistlustel väga hästi kurve ja künkaid läbida ega kartnud midagi.

Mis sellisest sarjast arvate? Kas arvate, et motiveerib lapsi ka edasi motospordiga tegelema?

See, et sarjast võttis osa nii palju lapsi, näitab kui suur on tegelikult huvi motospordi vastu. Siiamaani on olnud paljudele takistuseks mootorrataste hind ja selle hooldus ning ajaline ressurss, mis sellele kulub. Samuti näiteks laste krossi- vōi ringrajasarjad eeldavad palju rohkem ettevalmistusaega kui ka ressurssi. Antud sari aga võimaldab motospordi juurde palju lihtsamini naasta, kuna lapsed sõidavad elektriratastega, mis pole nii kallid ega vaja nii palju hooldust. Samuti pole ratastel tugevat mootorimürinat, mida paljud lapsed tihti väiksena kardavad. Lapsed saavad võistluskogemuse osaliseks ja samm sammu haaval arenevad ja saavad väga tugeva baasi, et sellest sarjast edasi liikuda juba teiste alade juurde - olgu selleks kross, enduro, ringrada vōi trial. Mul endal polnud lapsena sellist kogemust ja terve oma karjääri jooksul alati tundsin sellest puudust. Seetõttu on mul eriti hea meel näha, et me võimaldame täna juba 2-aastastele lastele võistlemist ja seda võimalikult väheste kuludega.

Kõigi nelja etapi peale on osalenud kokku 72 last. Järgmine kord kohtume juba 19. augustil Tihemetsa Lauri krossirajal, kus toimub ka EMV etapp. Registreeru juba varakult, et korraldajad saaksid vastavalt vanuseklassidele ja osalejate arvule ettevalmistusi teha! Hoia tegemistel silma peal Särtsuka Facebookis ja Instagramis.