Serbia meeskonnal on mitmeid nimekaid puudujaid, kelle seas on Euroliiga tähed Vasilje Micic, Vladimir Lucic ja Nikola Kalinic. Kuid kõige olulisem puuduja on 2021. ja 2022. aastal korvpalliliiga NBA põhihooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud ning tänavu Denver Nuggetsi tiitlini viinud Nikola Jokic.

„Mul oli temaga mitu vestlust,“ tõdes Pesic, et ta proovis viimase hetkeni 28-aastase korvpalluri meelt muuta. „Need olid minu parimad vestlused mängijaga, kes ei saanud koondisekutset vastu võtta. Ta pole füüsiliselt ega vaimselt valmis. Ta on väsinud ega suuda vastutust võtta.“

NBA-st tulevad koondisele appi Nikola Jovic, Aleksej Pokusevski, Filip Petrusev ja Bogdan Bogdanovic, kellest viimane on ka rahvusmeeskonna kapten. „On suur au olla Serbia kapten. Loodan, et teen head tööd,“ sõnas Bogdanovic.

Serbia kuulub koos Lõuna-Sudaani, Hiina ja Puerto Ricoga MM-il B-alagruppi.

Serbia koondise esialgne 20-liikmeline nimekiri, kellest tosin pääsevad MM-ile: Aleksa Avramović (Partizan, Serbia), Dušan Beslac (Vojvodina, Serbia), Bogdan Bogdanović (Atlanta Hawks, NBA), Ognjen Dobrić (Virtus, Itaalia), Dejan Davidovac (Red Star, Serbia), Ognjen Jaramaz (Partizan, Serbia), Nikola Jović (Miami Heat, NBA), Stefan Jovic (Zaragoza, Hispaania), Vanja Marinković (Baskonia, Hispaania), Nikola Milutinov (Olympiacos, Kreeka), Nemanja Nedovic (Red Star, Serbia), Filip Petrusev (Philadelphia 76ers, NBA), Aleksej Pokusevski (Oklahoma City Thunder, NBA), Aleksa Radanov (Peristeri, Kreeka), Dusan Ristic (Tenerife, Hispaania), Alen Smailagić (Partizan, Serbia), Borisa Simanic (Zaragoza, Hispaania), Nikola Topic (Red Star, Serbia), Uros Trifunović (Partizan, Serbia), Marko Guduric (Fenerbahçe, Kreeka).