Kaia Kanepi tuli Saksamaal toimuvale mõõduvõtule viiemängulise võiduseeria pealt. Üle-eelmisel nädalal võitis eestlanna Hollandis Amstelveeni W60 taseme ITF turniiri.

Kaia Juvan pääses turniiri põhitabelisse läbi kvalifikatsiooni, kus mängis üle kaks vastast. Äsja lõppenud Wimbledoni suure slämmi turniiril pääses sloveenlanna teise ringi, kaotades seal venelannale Anastasia Potapovale. Kaia Kanepi kaotas Wimbledonis mäletatavasti avaringis Veronika Kudermetovale.

Kanepi ja Juvan varasemalt omavahel kohtunud polnud. Eestlanna tund ja 15 minutit kestnud matši esimeses setis vastasele suurt sõnaõigust ei jätnud. Kanepi kaotas küll enda esimese servigeimi, aga samal ajal suutis ta murda kõik neli vastase pallingugeimi.

Teine see oli tasavägisem, aga sealgi suutis 5 : 4 eduseisus Kanepi teenida esimese matšpalli, mille ta kasutas kohe ära. Eestlanna võitis oma esimeselt servilt 60% punktidest, vastane vaid 40%. Kanepi teenis kohtumises 12 murdepalli, millest kasutas kuus, hollandlanna vastav saldo oli kuus ja kaks.

Matši võitja mängib teises ringis Bernarda Pera (WTA 39.) ja Zeynep Sonmezi (WTA 203.) vahelise kohtumise võitjaga. Turniiri kõrgeim paigutus on horvaatlannal Donna Vekicil (WTA 22.).

Hamburgi WTA turniiril osaleb paarismängus ka teine eestlanna Ingrid Neel. Tema paariliseks on sakslanna Vivian Heisen, kes hoiab paarismängu WTA edetabelis 130. kohta. Avaringis kohtuti Belgia-Hollandi duo Magali Kempeni ja Rosalie Van der Hoekiga.

Kohtumise avasett kuulus Eesti-Saksa paarile tulemusega 6 : 1. Teises setis juhiti 4 : 1, misjärel Kempen ja Van Der Hoak andsid loobumisvõidu. Neeli ja Heiseni teise ringi vastane tuleb paarist Anna Siskova/Renata Voracova - Tamara Korpatsch/Lena Papadakis. See kohtumine peetakse kõige varem kolmapäeval.