Eestlaste jaoks sai ralli mustad toonid juba enne esimest katset, sest Ott Tänak sai tehniliste probleemide tõttu testikatset läbida vaid korra. Neljapäeva lõunal teatas M-Sporti boss Richard Millener, et Tänaku masinal vahetatakse mootor ära ning see tähendas piloodile viieminutilist ajakaristust.

Reedel asusid esikoha eest heitlema Kalle Rovanperä (Toyota) ning Thierry Neuville (Hyundai) – õhtu lõpetuseks oli kolme sekundiga peal soomlane. Esinelik mahtus vaid veerand minuti sisse, sest Esapekka Lappi jäi kaasmaalasest maha 12,2 ja Elfyn Evans 14,1 sekundiga. Viis kiiruskatset võitnud Tänak oli 11.

Laupäeval näitas võimu kõik üheksa kiiruskatset võitnud Rovanperä, kes edestas päeva lõpuks Neuville'i 34,9, Lappit 45,4 ja Evansit 52,7 sekundiga. Teistele teed puhastanud Tänak tõusis Rally2 masinatest mööda üldkokkuvõtte kaheksandale kohale, vahe liidriga oli 5.55,2.

Pühapäeval jätkas Rovanperä sama hooga, sest ta võitis kõik neli kiiruskatset, sealhulgas punktikatse. Neuville kaotas talle lõpuks 52,6, Lappi 59,5 ja Evans 1.06,7. Tänak oli punktikatsel neljas ning ralli kokkuvõttes kaheksas. MM-sarjas on Rovanperä edu lähima jälitaja ees juba 55 silma.

Rally2 arvestuses oli parim Andrea Mikkelsen (Škoda). Parim eestlane oli kuuenda koha saanud Robert Virves (Ford), kes edestas vaid 0,4 sekundiga Egon Kauri (Škoda).

Rally Estonia lõppjärjestus

Klassikaliselt vahendab Delfi rallit otseblogi vahendusel, alates neljapäevast on iga päeva eetris saade „Kuues käik“. Etappi kokku võttev otsesaade algab kell 15. Saatesse küsimusi saatnud vaatajate ja kuulajate vahel loosime välja erinevaid auhindu, küsimusi ootame aadressil kuueskaik@delfi.ee.