Pärastlõunal kerkis liidriks Kalle Rovanperä (Toyota), kes edestab Hyundai sõitjat Thierry Neuville'i 3,0 sekundiga. Belglase tiimikaaslane Esapekka Lappi on kolmas (+12,2 Rovanperäle), kes ühtlasi edestab vaid 1,9 sekundiga Rovanperä meeskonnakaaslast Elfyn Evansit.

Rallit kuni SS6-ni juhtinud Neuville jäi avapäevaga rahule. „Teadsime, et Kalle on pärastlõunal kiire ja ta tõestas seda koheselt. Me ei suutnud talle vastu saada, aga samas oleme ainult kolme sekundiga maas. Võitleme homme edasi,“ sõnas belglane. „Tunnen end autos hästi, masin töötab väga korralikult, mis on lubav tulevikuks. Siin-seal jääb veel veidi kiirusest puudu, natuke jääb nii minu kui ka auto taha. Hea algus on tehtud ja saame uskuda, et vähemalt poodium on võimalik.“

Soomlane Lappi kaotas päeva esimesel katsel hübriidi, aga suutis sellele vaatamata lõunani poodiumiheitluses püsida. Tänasel eelviimasel katsel tõusis ta Evansist mööda kolmandaks.

„Ma ei ütleks, et oli perfektne päev, aga hea päev küll. Sõitsime läbivalt stabiilselt,“ sõnas Lappi. „Pärastlõunal surusin vähem kui hommikul. Püüdsin olla targem, sest hommikul sõitsin teatud kohtades üsna rumalalt.“

„Tundub, et auto töötab hästi ja vähemalt mina naudin sellega alati sõitmist. Saan teha, mida tahan. Tundub, et ka Thierry leidis pärast kümmet aastat (kiiretel kruusarallidel) kiiruse üles,“ muigas Hyundai Rally1 autot ohjav Lappi.

Seega on Hyundai kiiretel kruusarallidel oma kiiruse leidnud? „Ma ütleks nii küll, aga Hyundai polnud ka eelmisel aastal s***. Ott Tänak võitis sellega mullu Soomes, inimestel kipub see meelest minema,“ märkis Lappi.

Kui Lappi peab kolmandale kohale otsest heitlust Evansiga, siis ees olev tiimikaaslane Neuville on vaid 9,9 sekundi kaugusel. Hyundai on tänavu aga mitmel korral näidanud, et kõik kaardid mängitakse belglase peale. Kas Lappi näeb siiski varianti kaht esimest kohta ohustada? „Arvan, et Kalle vastu pole meil mingit võimalust. Neuville? Miks mitte, aga kõik teame, kuidas see lõppeb. Loomulikult lähen püüdma ja peangi üritama, sest edu Evansi ees on vaid 1,9 sekundit. Poolteist päeva on veel ees ja peame suruma nii nagu täna,“ kõlas soomlase vastus.

Laupäeval ootab ees üheksa kiiruskatset kogupikkusega 102,61 km.