Mägedes rassimise järel said ratturid ühe lihtsama päeva, sest Moûtiers ja Bourg-en-Bresse'i vaheline etapp toimus siledal maal. Kolmapäevane võitja pidi kõigi märkide järgi selguma grupifiniš, sest 10 kilomeetrit enne lõppu oli jooksikute edu jälitajate ees vaid 20 sekundit ning vahe aina vähenes.

Reaalsuses tegid meeskonnad peagrupis valearvestuse ning võitja selgitasidki neli jooksikut. Esikoha noppis 28-aastane taanlane Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step), kes edestas napilt hollandlast Pascal Eenkhoorni (Lotto–Dstny). Peagrupp jäi neist lõpuks umbes saja meetri kaugusele.

Tuuri üldvõitja sai sisuliselt selgeks kahel eelneval päeval. Kui esmaspäev õhtul edestas taanlane Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) oma lähimat jälitajat Tadej Pogacari (UAE Team Emirates) vaid kümne sekundiga, siis eraldistardist sõidus ning viimasel mägisel etapil oli sloveen väga lahja. Üldarvestuses lahutab kaht meest nüüd seitse minutit ja 35 sekundit, kolmandat kohta hoiab Adam Yates (UAE Team Emirates; +10.45)

Velotuuri tabas ka üks kadu, sest Jumbo-Visma tiimi esindav belglane Wout van Aert sõitis peagi last sünnitava kaasa juurde. „Tiimiga nõupidamisel järel otsustaime, et peaksin olema praegu kodus. Kavatsesin minna koju siis, kui abikaasa annab märku, et vajab mind. See aeg jõudis kätte,“ lausus kolmekordne maailmameister, kes on eelnevatel aastatel Tour de France'l noppinud üheksa etapivõitu. Tänavu jäi van Aert esikohata, kuid ta oli lausa neljal võidusõidul poodiumil.