Tänaku Ford Puma Rally1 masinal tekkisid Rally Estonia testikatse esimesel läbimisel probleemid mootoriga. Autot testikatse läheduses korda ei saadud ning nii toodi eestlase masin köie otsas Tartusse ralliparki tagasi. M-Sporti pealik Millener kinnitas lõuna ajal, et autol tuleb mootor ära vahetada. See tähendab aga reeglite kohaselt 5-minutilist ajatrahvi.

„Me ei tea täpselt, mis juhtus, aga teame, et see on üsna tõsine mure. Meil pole muud varianti, kui peame mootori vahetama, aga see tähendab, et saame ajakaristuse. See on kõige hullem start, mis oleks võinud juhtuda, kuid sellises olukorras me praegu oleme,“ tõdes Millener.

„Regulatsioonide järgi on trahv viis minutit, mis paneb meid väga raskesse seisu. Peame nüüd muutma fookust, enam ei saa midagi muuta,“ jätkas britt. „Peame püüdma saama nüüd nädalavahetusest kätte nii palju kui võimalik. Suurim pettumus on see mõistagi Oti ja Martini (Järveoja) ning nende leeri jaoks. Mõistame kodufännide ootusi ja selline olukord pakub kõigile pettumust.“

Millener lisas, et praegust olukorda arvestades võiks esikümne koha püüdmine olla realistlik, kuid samas on tegu kiire ralliga, kus vahed on väikesed. „Mehed töötavad kõvasti, et saada auto õhtuks valmis, ning võtame päeva korraga,“ rääkis britt.

Õhtul kell 20.05 algab SS1 ehk 3,35 km pikkune Tartu valla katse. Suureks võidusõiduks läheb reedel, kui kavas on seitse kiiruskatset.