202 cm pikkune Konontšuk aitas Kalev/Cramol FIBA Europe Cupis jõuda poolfinaali, lisaks võideti Eesti karikas ja Eesti meistrivõistluste kuldmedal. Eurosarjas viskas Konontšuk keskmiselt 12,9 punkti ja võttis 5,7 lauapalli.

Granada on Konontšuki värbamisega sisuliselt komplekteeritud. Võistkonnal oli vaja väikest äärt, kes suudab tegutseda ka suure ääre positsioonil ja Konontšuk ongi tüübilt selline pallur.

Granada on sel suvel palganud ka Iisraeli mängujuhi Yiftach Zivi, USA ääre/tsentri Kwan Cheathami, Leedu tsentri Evaldas Kairyse ja Saksamaa tagamehe/ääre David Krameri. Tiimis jätkavad David Iriarte, Lluis Costa, Pere Tomas, Christian Diez, Cristiano Felicio ja Joe Thomasson. Peatreener on Pablo Pin (Hispaania).

Hispaania meistriliigas kogus Granada eelmisel hooajal 11 võitu ja 23 kaotust ning sai 18 võistkonna seas 16. koha, säilitades seega viimasena koha kõrgemas liigas ka järgmiseks hooajaks. Varem polnud Granada Euroopa tugevaimas rahvusliigas kaasa löönud.

Pärastlõunal vahendas Mängumeeste Twitteri-lehekülg Konontšuki kommentaare, milles Eesti koondislane avaldas, et eelistas Hispaania klubi pakkumist muuhulgas Ukraina tippklubile Prometey, Läti esiklubile Riia VEF ning eurosarjas BC Kalev/Cramo välja lülitanud prantslaste Cholet'le.

„Siiani tundub uskumatu, et hüppan Eesti-Läti liigast otse Euroopa tugevaimasse koduliigasse. Peatreener näeb mind hetkel põhirotatsioonis number kolme positsioonil. Juuni oli pakkumiste osas väga vaikne, kuid seevastu juuli alguses hakkas pall korralikult veerema,“ ütles ta.

„Lepingut pakkusid nii Prometey, Vef, Cholet kui ka rumeenlaste Voluntari. Siiski otsustasin võtta vastu suure väljakutse ja eks aeg näitab, kas suudan end Hispaanias pildile mängida.“