Schröderile valmistas tuska, et Kleber ei esindanud Saksamaa koondist eelmisel aastal peetud EM-finaalturniiril. Schröderi sõnul sõlmisid Saksamaa korvpallurid n-ö aumeeste kokkuleppe, et kui vähegi võimalik, ollakse vähemalt kuni Pariisi olümpiani igal suvel koondise juures.

„Maxit ei olnud eelmisel aastal koondises. See oli teistele justkui sõnum, et kui sind siis polnud, pole sind ka järgmisel aastal,“ rääkis Schröder podcast'is Got Nexxt.

„Kui ta ütleb, et peab suvel uue lepingu sõlmima ja klubi juurde jääma, et rohkem raha teenida, saan sellest aru. Aga kui ta ütleb koondise peatreenerile, et tahab suvel treenida pallikäsitlemist ja oma mängu kallal töötada, siis vabandust Maxi, sul pole mängu. Sa viskad nurgast kolmeseid ja kaitsed. Sinuga saab pick'n'rolli mängida. Sa ei ole Carmelo Anthony tüüpi mängija. Sa ei pea oma mängu kallal vaeva nägema. Mida vanemaks saad, seda rohkem näed, mis su tugevused on. Ja neid tuleb püüda võimalikult hästi ära kasutada, et NBA-s kaua mängida,“ jätkas Schröder Kleberi kritiseerimist.

„Maxi, sa tahad oma mängu kallal töötada? Ja ei saa selle tõttu koondises mängida? See häiris mind pisut, kui aus olla,“ jätkas Schröder.

Dennis Schröder ja Maxi Kleber eelmisel NBA hooajal üksteise vastu mängimas.

Päev hiljem ütles Schröder oma Youtube'i kanalis avaldatud videos, et ei mõelnud oma kommentaaridega Kleberit solvata, vaid tahtis talle head. Olukorda lahendada aga ei õnnestunud, sest teisipäeva õhtul tegi Kleber avalduse, kus teatas, et loobub MM-finaalturniirist.

„Eelmise suve väga raske otsus koondises mitte mängida tõukus vigastusest, mille kiuste mängisin 2021/22 NBA hooajal viimased neli kuud. Vajasin aega ja puhkust, et vigastus täielikult välja ravida. Kui oleksin olnud terve, tulnuksin hea meelega koondisesse,“ teatas Kleber.

„Tänavust suve alustasin täie pühendumusega, et koondisega liituda ja MM-il mängida. Paraku tegid hiljutised sobimatud väljaütlemised minu jaoks 100% kindlaks, et ma pole koondises teretulnud. Ma ei taha eelmise suve koondise head võistkonnavaimu rikkuda. Seega otsustasin, et kõigi jaoks on parem, kui ma ei mängi,“ lisas ta.

EM-il kolmandaks tulnud Saksamaa jahib kõrget kohta ka MM-il. Alagrupis mängitakse Soome, Austraalia ja Jaapaniga. Kuigi Kleber on Dallas Mavericksi ridades teinud olulise rollimängijana hea karjääri, pole tema loobmine koondise jaoks tohutu löök, sest Saksamaa eesliinis on palju häid pallureid, näiteks vennad Franz ja Moritz Wagner, Daniel Theis, Johannes Voigtmann jne.

Sel suvel Toronto Raptorsiga lepingu sõlminud Schröder on aga Saksamaa koondise tagaliini kindel liider. Mullusel EM-il viskas ta keskmiselt 22,1 punkti ja andis 7,1 resultatiivset söötu.