„Karjääri lõpetamise otsuse järel tegin viimase profimängu Londonis, aga tegelikult tahtsin teha viimase matši kodupubliku ees, et oma inimesed saaksid tulla vaatama ja kaasa elama. Esimese võimaliku vastasena tuli pähe Ons. Ta on tennisetuuril üks südamlikumaid inimesi, mind alati toetanud ja sellise matši pidamiseks ma ei tea paremat inimest,“ selgitas pressikonverentsil Kontaveit novembris toimuva lahkumisetenduse tagamaid.

„Kindlasti hakkan enne seda matši taas intensiivsemalt tennist mängima ja proovin end korralikku vormi saada. Tennist peab palju mängima, et see hästi välja tuleks. Kuid esialgu on oluline füüsilise vormi hoidmine ja hiljem lisan tennist juurde,“ kirjeldas karjääri haripunktis maailma teine reket olnud Kontaveit oma lähikuude plaane.

Jabeur andis kiire jah-sõna

20. juunil teatas Kontaveit, et selja nimmepiirkonna lülivaheketta degeneratsioon (discopathia lumbalis) ei lase tal täiskoormusega treenida ja võistlemist jätkata. Tipptasemel tennisistina pidas ta oma ametlikud viimased matšid Wimbledoni suure slämmi turniiril. Naiste üksikmängus kaotas Kontaveit teises ringis 32. asetusega tšehhitarile Marie Bouzkovále 1 : 6, 2 : 6, segapaarismängus jäi ta koos soomlase Emil Ruusuvuoriga avaringis 3 : 6, 4 : 6 alla Kevin Krawietzile ja Yang Zhaoxuanile.

Anett Kontaveiti ja Ons Jabeuri omavahelised matšid on 3 : 3 viigis.

Kontaveiti viimaseks matšiks jääb aga kodune suur tenniseõhtu. Samal üritusel vaatab ta kolmveerand tundi vältavas intervjuus tagasi karjääri tippsündmustele ja publiku meelt lahutab sportlase kohalik lemmikartist Smilers. Kuid ürituse pärl on mõõduvõtt pikaaegase sõbrannaga.

„Kuigi Ons on minust aasta vanem, siis mängisime koos noorteturniire ja saime tuttavaks. Ta on uskumatult sõbralik, vahetu ja siiras inimene, kelle kohta ükski mängija ei ütle halba sõna. Kuna oleme pärit riikidest, kuhu tenniseturniirid meid enamasti ei too, siis ta on mind Tuneesiasse ja mind teda Eestisse külla kutsunud,“ märkis Kontaveit ja lisas, et Jabeur oli kohe nõus tenniseõhtul osalema.

Kontaveit harjub tavaeluga

Maailma edetabelis kuuendat kohta hoidev Jabeur jõudis tänavusel Wimbledoni turniiril finaali, kus ta jäi 4 : 6, 4 : 6 alla Markéta Vondroušovále. Vesiste silmadega tuneeslanna Jabeur ütles pärast matši, et see on tema karjääri kõige valusam kaotus. „Tuli endal ka pisar silma ja seda oli raske vaadata, ka teleri vahendusel,“ nentis Kontaveit.

Esimest korda kohtusid Jabeur ja Kontaveit üheksa aastat tagasi ja viimati mullu, mõlemad on kuuest omavahelisest matšist võitnud kolm. Nende novembrikuine mõõduvõtt on oma olemuselt teistsugune, sest Jabeur tuleb kohale pärast tihedat hooaega ja Kontaveit pole enam tegevmängija.

Kontaveit nentis, et ta peab vastasega sammu pidamiseks kõvasti trenni tegema, aga pärast Wimbledoni turniiri pole ta reketit kätte võtnud. „Arvan, et see väike paus teeb head,“ lausus tavainimese ellu sukeldunud Kontaveit. „Eks see ikka on harjumatu, aga teen jõusaalitreeninguid edasi ja tegelen õpingutega. Selles mõttes tegevust jagub, aga see vajab harjumist.“

Avalik tenniseõhtu pääsmete müük algab 20. juulil kell 10 Piletitasku keskkonnas, kuid Delfi Kogupaketi tellijatel on täna eksklusiivselt võimalik kohti valida.