Pärast Ukraina sõja algust oli Isinbajeva sportlaskomisjonist mõneks ajaks kõrvaldatud. ROK uuris, kas tal on aktiivseid sidemeid Venemaa armee ja president Vladimir Putiniga.

„ROK-il pole minu suhtes mingeid kahtlusi ja mulle ei kohaldata mingeid sanktsioone,“ kirjutas Isinbajeva sotsiaalmeedias.

Eelmisel nädalal kirjutas Hispaania meedia, et Isinbajeva töötab Venemaa kaitseministeeriumi heaks. Varem on viidatud tema sidemetele Junarmijaga, mis on Venemaa kaitseministeeriumi toel tegutsev sõjalis-patriootlik noorteorganisatsioon. Lisaks oli Isinbajeva 2020. aastal väidetavalt Putini poolt kokku pandud komisjonis, mis aitas tal seadust muuta ja oma võimu veelgi kinnistada.

„Sõbrad, räägin seda kõigile, kes levitavad valeinformatsiooni - olen maailmanaine. Olen seda alati olnud ja jätkan sellena. Venemaal, nagu ka igas Euroopa riigis, kuuluvad sportlased klubidesse. Kuni 2018. aastani olin CSKA liige. Ametid, millest täna räägitakse, on pelgalt nimelised, sest ma ei ole kunagi olnud Venemaa armee teenistuses. Lisaks ei ole ma kunagi olnud ühegi partei või Riigiduuma liige,“ sõnas Isinbajeva.