Tänaku ette mahtusid nii Kalle Rovanperä (Toyota), Esapekka Lappi (Hyundai), Sebastien Ogier (Toyota) kui ka WRC2 klassis võistlev Oliver Solberg.

Esikümnesse mahtusid veel Elfyn Evans (Toyota), Thierry Neuville (Hyundai), Dani Sordo (Hyundai), Adrien Fourmaux WRC2, M-Sport) ja Takamoto Katsuta (Toyota). Tänaku tiimikaaslast Pierre-Louis Loubet'd aga edetabelist ei leia.

Portaal kirjutab eestlase kohta: „Ott Tänaku kauaoodatud M-Sporti naasmine pole ilmselt andnud päris nii häid tulemusi, kui ta ise või meeskond oleks lootnud, aga MM-sarjas on ta ikkagi kolmandal kohal ja Evans jääb pärast seitset etappi kõigest punkti kaugusele.

DirtFish jätkab: „Monte oli küll keeruline, aga Rootsis oli ta täiesti hiilgav, kui võttis vastu kõiki ootusi võidu ja haaras viivuks MM-sarjas esikoha. Kolme Hyundais veedetud hooaja jooksul ei suutnud ta seda näiteks kordagi. Kruusarallid on olnud seni aga auto nõrkuseks. Mehhikos oli turboga probleeme, mis rikkus kohe alguses ta võistluse ära ning pärast seda pole Tänak ja Puma suutnud tõestada, et neil oleks masin, millega rallisid võita.

„Eesti ja Soome on samas kaks rallit, kus Tänak on alati hiilanud, mis tähendab, et võime näha vägevat tagasitulekut,“ lisas ralliportaal.

Sel nädalal toimuva Rally Estonia eel juhib MM-sarja Rovanperä 140 punktiga. Talle järgnevad tiimikaaslased Evans (99 p) ja Ogier (98 p). Prantslane teatavasti Eesti etapil ei osale. Tänakul on neljandana samuti 98 punkti, temast viie silma kaugusel on Neuville.

DirtFishi pingerida:

  1. Kalle Rovanperä

  2. Oliver Solberg

  3. Esapekka Lappi

  4. Sebastien Ogier

  5. Ott Tänak

  6. Elfyn Evans

  7. Thierry Neuville

  8. Dani Sordo

  9. Adrien Fourmaux

  10. Takamoto Katsuta