Kohtumine algas suurepäraselt tiitlikaitsja Djokovici jaoks, kes murdis avasetis kahel korral järjest Alcarazi pallingu ning pääses juhtima 4:0. Esimese seti võitis serblane lõpuks 6:1.

Teises setis sai hispaanlane juba oma mängu paremini käima ning ta läks setti 2:0 juhtima. Djokovic murdis tagasi ja viigistas seisu 2:2-le. Seejärel hoidsid mõlemad tennisistid oma servigeimi lõpuni välja ehk ees ootas kiire lõppmäng. 0:3 kaotusseisu jäänud Alcaraz tuli raskest seisust välja ning võitis lõppmängu 8:6.

Kolmas sett kuulus Alcarazile 6:1. Kuigi seisu poolest tundub sett ühepoolne, kestis see tegelikult tund aega. Murranguliseks osutus viies geim, mis kestis 26 minutit! 1:3 seisul päästis Djokovic kuus murdepalli ning omas ise kuut geimpalli, aga lõpuks pani paremuse maksma ikkagi Alcaraz. Kaks järgmist geimi võitis maailma esinumber juba kindlalt.

Neljas sett kuulus jällegi Djokovicile, kes võitis kahel korral vastase servigeimi ning kirjutas setivõidu enda nimele numbritega 6:3. Seega ootas ees otsustav viies vaatus. Viiendas setis murdis Alcaraz 1:1 seisul Djokovici servi ning läks 2:1 juhtima. Seejärel enam ühtegi servimurret ei nähtudki. 5:4 eduseisus kasutas hispaanlane esimese matšpalli ära ning kindlustas sellega endale Wimbledoni tiitli.

Vägev finaalmäng kestis kokku neli tundi ja 46 minutit.

STATISTIKA:

Statistika

Wimbledon sai tänasega seega uue tšempioni. 20-aastane Alcaraz on ühtlasi vanuselt kolmas noorim Wimbledoni turniiri võitja.

Hispaanlane lõpetas sellega Djokovici ülemvõimu Inglismaal, kes võidutses viimasel neljal Wimbledoni turniiril. Enne tänast kaotas serblane viimati Wimbledonis 2017. aasta veerandfinaalis.

20-aastasele Alcarazile oli see karjääri teiseks suure slämmi võiduks. Maailma esinumber võidutses ka mullu US Openil. Need ongi olnud tema ainsad kaks korda jõuda suurel slämmil esikohamängule ehk finaalides pole ta veel kaotust pidanud tunnistama.