30-aastane belglane veetis möödunud hooaja laenul Milano Interis, kus ta lõi 37 mänguga 14 väravat ning jagas seitse resultatiivset söötu. Chelsea uue peatreeneri Mauricio Pochettino eestvedamisel otsustas, et nemad belglast enda ridadesse tagasi ei soovi ning tahavad Lukaku maha müüa.

Inter pidaski Chelseaga läbirääkimisi ning tuntud jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano teatel olid klubid omavahel juba jõudmas ka kokkuleppele ründaja üleminekutasu osas, mis koos boonustega oleks ulatunud 40 miljoni euroni.

Sel nädalavahetusel otsustas Inter ootamatult aga tehingu katki jätta. Nimelt selgus vahepeal, et Lukaku leer pidas samal ajal omapoolseid rääkimisi teise Itaalia hiiu Torino Juventusega.

Romano teatel on Juventus teinud Chelseale ka pakkumise, mis ulatub samuti 40 miljoni euroni. Kuid sel on üks konks. Juventus soovib Lukaku osta vaid siis, kui neil õnnestub serblasest ründaja Dušan Vlahovic Prantsusmaa valitsevale meistrile Pariisi Saint-Germainile maha müüa.

Romano teatel kohtusid Juventuse ja PSG esindajad möödunud esmaspäeval, kuid Prantsusmaa leer pole veel otsustanud, kas nad soovivad 23-aastast Vlahovici palgata või mitte. Vlahovic lõi lõppenud hooajal Juventuse särgis 42 mänguga 14 väravat ning jagas neli tulemuslikku söötu. Tal on Juventusega veel kehtiv leping 2026. aasta suveni.

Nii sõltub Lukaku tulevik suuresti PSG otsusest Vlahovici osas. Fabrizio Romano teatel ongi belglasel praegu laual vaid kaks varianti: kas Juventus või mõni Saudi Araabia kõrgliigaklubi. Nimelt on Saudi Araabiast, mis juba praeguseks paljud vutitähed endale meelitanud, tuntud huvi ka Lukaku vastu.

Milano Inter otsib samal ajal omale uut ründajat, olles nüüdseks Lukakust loobunud. Üheks variandiks on Londoni Arsenali hingekirja kuuluv ameeriklane Folarin Balogun (22). Ta veetis möödunud hooaja laenul Prantsusmaal Reimsi ridades, lüües kõrgliigas 21 väravat.